Η Αθήνα στον ρυθμό του μεγάλου συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 22:34
UPD:22:42
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους βουλευτές που έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών αναμένεται να δώσουν χιλιάδες πολίτες από κάθε γωνιά της χώρας στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή στις 2.00 το μεσημέρι. Συναγερμός παράλληλα έχει σημάνει στην αστυνομία και για το γεγονός ότι αντιεξουσιαστές έχουν δώσει ραντεβού μία ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια, για αντισυγκέντρωση, ενώ το πρωί της Κυριακής στις 10:00 θα κλείσουν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.   

Συγκεκριμένα περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί θα αναλάβουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε το μεγάλο συλλαλητήριο να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και εντάσεις, ενώ τα ελικόπτερα και τα drones της Αστυνομίας θα μεταδίδουν εικόνες από την πλατεία Συντάγματος, και θα υπάρχουν κλούβες των ΜΑΤ ανάμεσα στη συγκέντρωση του Συντάγματος και την αντισυγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια. 

Χ.Φ.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ
Σύμφωνα με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, περίπου 3.000 λεωφορεία  θα φτάσουν στην Αθήνα από τη βόρεια Ελλάδα μεταφέροντας στο Σύνταγμα 150.000-200.000 διαδηλωτές.

Τα λεωφορεία θα αποβιβάζουν τους διαδηλωτές από τη νότια Ελλάδα στο σταθμό του μετρό Συγγρού-Φιξ και από βόρεια Ελλάδα στην Κατεχάκη. Από εκεί τα λεωφορεία θα αποχωρούν για τους χώρους στάθμευσης σε ΟΑΚΑ, Μπάντμιντον και ΣΕΦ. Οι διαδηλωτές θα μπορούν να προωθηθούν από εκεί μέσω μετρό σε σταθμούς όπως η Ακρόπολη, ο Ευαγγελισμός και το Μοναστηράκι.

Το συλλαλητήριο ξεκινά στις 2.00 το μεσημέρι, ενώ από το πρωί θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ειδικότερα, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση από το Σάββατο στις 22:00, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία την Κυριακή στις 6:00, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα επικρατούν. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή