Σε λειτουργία από αύριο το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρα-Καϊμακτσαλάν

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 19:14
UPD:19:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΗ
A- A A+

Την έναρξη της χιονοδρομικής περιόδου, από αύριο Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρα-Καϊμακτσαλάν.

Η ΕΤΑΔ, που διαχειρίζεται για έκτη συνεχή χρονιά το κέντρο, έχει φροντίσει για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων, με βάση τις νόμιμες προδιαγραφές, με παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και με επιβράβευση τη διατήρηση του «ειδικού σήματος λειτουργίας τουριστικών υποδομών».

Το χιονοδρομικό βρίσκεται στα όρια του νομού Πέλλας κι αποτελεί σύνορο με τα Σκόπια. Το όρος Βόρας ή Καϊμακτσαλάν είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε ύψος της Ελλάδας, με υψόμετρο 2.524μ. Στην κορυφή του, και επί της γραμμής των συνόρων, υπάρχει το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, που αποτελεί μνημείο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το κατώτερο σημείο του χιονοδρομικού κέντρου είναι στα 2.050 μ., με το κεντρικό καταφύγιο, πάρκινγκ, σχολές σκι, και φτάνει μέχρι τα 2.480 μ. στο τέλος της διαδρομής του αναβατήρα Κρέμαση. Διαθέτει μακριές και φαρδιές πίστες χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, θεωρείται ως το ιδανικό κέντρο για τη βελτίωση της τεχνικής σε διαδρομές με απάτητο χιόνι.

Το 1994 ξεκίνησε δοκιμαστικά η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου με δύο αναβατήρες και ένα καταφύγιο, ενώ το 1995 έγινε η επίσημη έναρξη λειτουργίας του. Από τότε γίνονται συνεχείς βελτιώσεις, τόσο στη δυνατότητα πρόσβασης, όσο και στις εγκαταστάσεις του.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή