Συμμετοχή του Π.Ν. στη συμμαχική άσκηση «Dynamic Master 2018»

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 19:54
UPD:19:57
A- A A+

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμαχική άσκηση «Dynamic Master 2018», η οποία σχεδιάσθηκε και διεξήχθη υπό το συντονισμό του Ναυτικού Στρατηγείου του ΝΑΤΟ (MARCOM), στο Northwood της Αγγλίας, και με τη συμμετοχή της Ελλάδας και κρατών μελών της Συμμαχίας.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού η άσκηση έλαβε χώρα από 26 Νοεμβρίου έως 07 Δεκεμβρίου 2018 και το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με ένα πολυεθνικό επιτελείο (Deployment NCAGS Element– DNE), με έδρα το Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ) στο Στρατόπεδο Παπάγου με Επιτελείς από το Πολεμικό Ναυτικό, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, καθώς και από το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία. Επίσης, Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχε στη συντονιστική ομάδα του MARCOM, στο Northwood.

Η άσκηση ήταν τύπου Naval Cooperation and Guidance of Shipping (NCAGS), με σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού στις διαδικασίες του Παγκόσμιου Συμμαχικού Συστήματος Ναυτικών Προαγγελιών (Allied Worldwide Navigational Information System-AWNIS).

Η συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην άσκηση συνέβαλε στην προβολή της Ελλάδας διεθνώς, αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον σε θέματα που αφορούν στην εμπορική ναυτιλία, ιδιαίτερα στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή