Ν. Κεραμέως: Το Κράτος υποχώρησε μπροστά στην ανομία στο ΑΠΘ

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 15:39
UPD:15:41
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
A- A A+

Για «πρωτοφανείς ζημιές» χθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κάνει λόγο η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, υποστηρίζοντας ότι «το Κράτος, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έλαμψε ξανά δια της απουσίας του, υποχωρώντας μπροστά στην ανομία. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι δε θα αμελήσει να στείλει τον λογαριασμό, μέσω της Εφορίας, στους πολίτες».

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, για άλλη μία φορά οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με δεκάδες χιλιάδες ευρώ, εξαιτίας της αδυναμίας του Κράτους να διαφυλάξει την περιουσία των Ανώτατων Ιδρυμάτων και να επιβάλει τη νομιμότητα.

Όπως σημειώνει, οι χθεσινοί πρωταγωνιστές των επεισοδίων που αμαυρώνουν, για άλλη μία χρονιά, την επέτειο του Πολυτεχνείου, κατέστρεψαν, λήστεψαν, βανδάλισαν χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Μήπως έπρεπε, όπως παροτρύνει συχνά ο κ. υπουργός Παιδείας, να αναλάβει δράση το "ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα";» διερωτάται η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση απαιτεί να αποδοθούν άμεσα ευθύνες, να προστατευθεί το κύρος του ελληνικού Πανεπιστημίου και να μην επωμιστούν οι φορολογούμενοι και αυτό το κόστος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή