Ρομπότ για «έξυπνα» ξενοδοχεία από την Alibaba

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018 12:58
UPD:12:58
REUTERS/CHINA STRINGER NETWORK
A- A A+

Η Alibaba A.I. Labs, του κινεζικού κολοσσού Alibaba, ανακοίνωσε πως θα λανσάρει ένα ρομπότ ειδικά σχεδιασμένο για την ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε στο πλαίσιο της Alibaba Cloud Computing Conference 2018. Όπως είπε ο Τσεν Λιζουάν, γενικός μάνατζερ της Alibaba A.I Labs (που ηγείται της ανάπτυξης των προϊόντων και εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης της Alibaba), δήλωσε πως η εξέλιξη αυτή «μας βοηθά να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ των αναγκών των φιλοξενουμένων και τον χρόνο αντίδρασης που αναμένουν. Το ρομπότ της Alibaba A.I. Labs είναι το επόμενο βήμα στην εξέλιξη προς τα “έξυπνα” ξενοδοχεία».

«Το ρομπότ αυτό θα είναι ο απόλυτος βοηθός για τους φιλοξενούμενους σε ξενοδοχεία, που θέλουν τα πάντα γρήγορα και εύκολα, στις άκρες των δαχτύλων τους».

Το ρομπότ αναμένεται να αρχίσει να χρησιμοποιείται τον Οκτώβριο για να παραδίδει φαγητό ή πλυμένα ρούχα στους φιλοξενούμενους, παρέχοντας μια «γεύση» του ξενοδοχείου του μέλλοντος. Οι πελάτες θα μπορούν να του δίνουν εντολές μέσω φωνής, αφής και χειρονομιών. Το ρομπότ θα απαντά χρησιμοποιώντας το AliGenie, το λογισμικό πίσω από το «έξυπνο» ηχείο Tmall Genie της Alibaba A.I Labs.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, έχει ύψος λίγο κάτω από τα δύο μέτρα και κινείται με ταχύτητα μέχρι και ενός μέτρου το δευτερόλεπτο. Το «κέλυφός» του είναι από αλουμίνιο και, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το λογισμικό και οι λειτουργίες του του επιτρέπουν να δίνει γρήγορες απαντήσεις. Επίσης, διαθέτει σύστημα αυτόνομης πλοήγησης για τον εντοπισμό και την αποφυγή εμποδίων, σύστημα επικοινωνίας για χρήση ανελκυστήρων και τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για ταυτοποίηση ατόμων.

Αφού το ρομπότ δοκιμαστεί σε ξενοδοχεία, η A.I Labs θα αποφασίσει εάν είναι κατάλληλο για χρήση και σε νοσοκομεία, εστιατόρια και γραφεία.

Προτεινόμενα για εσάς