Σειρά επαφών Αλ. Τσίπρα στο Στρασβούργο

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 18:04
UPD:18:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Andrea Bonetti

Διμερείς συναντήσεις με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, τον πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών, Ούντο Μπούλμαν, την επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς - Βόρειας Πράσινης Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της ομιλίας του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Ο Πρωθυπουργός συζήτησε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μοσκοβισί στάθηκε στις διαφορές μεταξύ της μνημονιακής επιτροπείας και της τρέχουσας επιτήρησης της δημοσιονομικής πορείας της χώρας, η οποία όπως είπε, εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο με την εποπτεία που έχουν όλες οι χώρες που εξέρχονται από προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής. 

Κατά τη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών -Σοσιαλδημοκρατών Ούντο Μπούλμαν, συμφωνήθηκε πως είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός κοινού μετώπου όλων των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στις νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές πολιτικές δυνάμεις.

Στη συνάντηση με την Γκάμπι Τσίμερ συζητήθηκε η προετοιμασία όλων των αριστερών πολιτικών δυνάμεων εν όψει των Ευρωεκλογών, με τον Πρωθυπουργό –αναφερόμενο στα μέτρα κοινωνικής στήριξης- να τονίζει πως τώρα πλέον οι βαθμοί δημοσιονομικής ελευθερίας επιτρέπουν ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες στήριξης του κοινωνικού κράτους.

Κατά τη συνάντηση με τον Μάνφρεντ Βέμπερ ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις θέσεις στη διεκδίκηση του χρίσματος από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την Κομισιόν. Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του τόνισε πως η κρισιμότητα της συγκυρίας των ευρωεκλογών για την Ευρώπη καθιστά αναγκαία την ανάδειξη των διακριτών διαφορών μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή