Λονδίνο: Καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο Στάνστεντ εξαιτίας κεραυνών

Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 15:37
UPD:15:42
REUTERS/SOCIAL MEDIA

Κεραυνός έπληξε το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμων των αεροσκαφών στη διάρκεια καταιγίδων, στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων. Κατά τη διάρκεια των καταιγίδων έπεσαν περισσότεροι από 64.000 κεραυνοί.

Ο βρετανικός ουρανός φωτίσθηκε στη διάρκεια της νύκτας από τις ηλεκτρικές καταιγίδες και υπήρξαν πληροφορίες για πλημμύρες και για σπίτια που έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση μετά τις καταρρακτώδεις βροχές.

Το Στάνστεντ είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Λονδίνου και σημαντικός κόμβος της εταιρείας Ryanair, η οποία ανακοίνωσε πως οι πελάτες της μπορούν να αποζημιωθούν πλήρως.

«Δυστυχώς πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Στάνστεντ λόγω βλάβης που σημειώθηκε νωρίτερα στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμων του αεροδρομίου εξαιτίας κεραυνού», δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού αεροδρομίου.

Το σύστημα τροφοδοσίας επισκευάσθηκε σήμερα το πρωί, όμως οι ταξιδιώτες προειδοποιήθηκαν να επικοινωνούν με το αεροδρόμιο πριν ταξιδέψουν και επιβάτες που έμειναν κλεισμένοι πολλή ώρα μέσα σε αεροπλάνα διαμαρτυρήθηκαν στο Twitter ότι δεν τους δίνονταν εξηγήσεις για την καθυστέρηση.

«Μηχανικοί έχουν πλέον επισκευάσει το σύστημα. Ωστόσο μπορεί ακόμη πτήσεις να καθυστερήσουν ή να ματαιωθούν», αναφέρει το αεροδρόμιο του Στάνστεντ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή