Επίθεση Ρουβίκωνα με μπογιές στη γαλλική πρεσβεία

Κυριακή, 22 Απριλίου 2018 18:10
UPD:21:06
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Επίθεση με μπογιές κατά της πρεσβείας της Γαλλίας και του γαλλικού προξενείου εξαπέλυσε ομάδα περίπου 15 μελών του «Ρουβίκωνα» νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Οι δράστες πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές στον μαντρότοιχο, από την πλευρά της οδού Ακαδημίας, και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Σε σχετική ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η Γαλλία αναδεικνύεται, ξανά, σε μία ισχυρή περιφερειακή, ιμπεριαλιστική δύναμη που θέλει και μπορεί να έχει έμπρακτη επιρροή στο Ευρασιατικό πεδίο».

INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Τονίζει επίσης πως «ο γαλλικός στόλος συμμετείχε στον πρόσφατο βομβαρδισμό της Συρίας, ενώ έχει σχεδόν ανακοινωθεί η ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων πλάι στις ΗΠΑ σε συριακό έδαφος», ενώ επισημαίνει ότι «η Γαλλία δίνει υποστήριξη στο ελληνικό κράτος στον πρόσφατο σκυλοκαυγά με το τουρκικό και πουλάει φρεγάτες».

«Συνολικά η γαλλική εξουσία εκπέμπει ένα μήνυμα πολεμικών επεμβάσεων, εξοπλισμών, φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων και καταστολής», υπογραμμίζει επίσης ο Ρουβίκωνας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή