Δ. Τζανακόπουλος: Κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας της Ν.Δ. στην οικονομία

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 15:02
UPD:15:43
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Με ικανοποιητικό ρυθμό συνεχίζονται οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά και με τους υπόλοιπους θεσμούς, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο που εξέφρασε την πεποίθηση ότι η έξοδος θα είναι καθαρή χωρίς γραμμή στήριξης και επιτέθηκε στη Ν.Δ. ότι για άλλη μία φορά κατέρρευσε η τακτική της.

Όπως είπε στο Eurogroup της 27ης Απριλίου ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την μεταμνημονιακή περίοδο, ενώ στη συνέχεια θα εντατικοποιηθούν οι διαβουλεύσεις «ώστε στη συνεδρίαση του Eurogroup της 21 Ιουνίου να καταλήξουμε σε μια καταρχήν συμφωνία με τους δανειστές που θα αφορά την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους αλλά και την μορφή της μεταπρογραμματικής εποπτείας».

«Παρόλη τη θετική πορεία της οικονομίας ήταν πολλοί αυτοί που αμφισβήτησαν την δυνατότητα μιας καθαρής εξόδου μιλώντας για την ανάγκη πιστοληπτικής γραμμής πράγμα που θα συνεπαγόταν και ένα τέταρτο μνημονιακό πρόγραμμα για τη χώρα μας» είπε και κατηγόρησε τη Ν.Δ. για κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας καθώς «αμφισβήτησε τη δυνατότητα της χώρας να διεκδικήσει μια καθαρή έξοδο».

«Για άλλη μια φορά το πολιτικό σχέδιο της Ν.Δ. κατέρρευσε υπό το βάρος της ίδιας της πραγματικότητας όπως είχε γίνει κατά την διάρκεια τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης αξιολόγησης όταν η ΝΔ προέβλεπε μη ολοκλήρωση των αξιολογήσεων και εκτροχιασμό της οικονομίας» είπε.

Έφερε ως παράδειγμα ότι «στις δημοσιονομικές προβλέψεις της, τόσο για το 2016 όσο και για το 2017, η ΝΔ προέβλεπε ενεργοποίηση του κόφτη. Τελικά διαψεύστηκε με πάταγο: η οικονομία υπερέβη τους στόχους αλλά και αποδόθηκε κοινωνικό μέρισμα 2 δισ. ευρώ. Έτσι διαψεύδεται και σήμερα» υποστήριξε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή