Ιταλία: Τα «Πέντε Αστέρια» δέχονται εκχώρηση εξουσιών στην Ε.Ε.

Για αντιμετώπιση της φτώχειας και κοινή φορολογική πολιτική
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 17:44
UPD:17:48
REUTERS/TONY GENTILE

Είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε περισσότερες εξουσίες στην Ευρώπη για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας», απάντησε σε ερώτηση του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου ο υποψήφιος πρωθυπουργός της Ιταλίας εκ μέρους του Κινήματος «Πέντε Αστέρια» (M5S) Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Το πρόβλημα τις καταπολέμησης της φτώχειας αφορά την Νότια Ευρώπη, αλλά και πολλές περιοχές του Βορρά. Είναι ένα θέμα που πρέπει να μπει δυναμικά στην ατζέντα όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε ο ηγέτης του πρώτου σε ψήφους και σε έδρες σε Βουλή και Γερουσία κόμματος της Ιταλίας.

«Θεωρούμε, επίσης, ότι πρέπει να δοθούν περισσότερες εξουσίες στην Ευρώπη για την εναρμόνιση των φορολογικών πολιτικών και για την κατάργηση των φορολογικών παραδείσων», πρόσθεσε.

Ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων, μιλώντας στους ξένους ανταποκριτές που εργάζονται στην Ιταλία, υπογράμμισε ότι το κίνημα θέλει να ανοίξει διάλογο και όχι να συγκρουστεί με την Ευρώπη, ότι δεν επιθυμεί την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ και ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δεν έχουμε καμία σχέση με εξτρεμιστικές δυνάμεις», είπε ο κ. Ντι Μάιο, ενώ σε ό,τι αφορά την υποχρεωτική σχέση ελλείμματος-AΕΠ στο 3%, τόνισε πως «όλοι, πλέον, συμφωνούν στο ότι το ποσοστό αυτό πρέπει να αναθεωρηθεί».

«Είμαστε μια πολιτική δύναμη η οποία πέτυχε εντυπωσιακό αποτέλεσμα στη Νότια Ιταλία, αλλά τα ποσοστά μας ήταν άκρως ικανοποιητικά και σε βόρειες περιοχές της χώρας, όπως το Πεδεμόντιο και τη Λιγουρία. Και πρέπει να γίνει σαφές ότι οι κακοτεχνίες στα δημόσια έργα, όπως και η διαφθορά, υπάρχουν τόσο στην Κάτω Ιταλία, όσο και στις βόρειες περιφέρειες της χώρας μας», δήλωσε.

Κατέστησε σαφές, τέλος, ότι «το μεγάλο στοίχημα του Κινήματος Πέντε Αστέρια είναι να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις, καταφέρνοντας, παράλληλα, να μειώσει το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, χάρη και στην περικοπή της σπατάλης και άχρηστων δαπανών».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή