ΚΚΕ: Η όξυνση των τουρκικών προκλήσεων στη συζήτηση Δ. Κουτσούμπα - Α. Κυπριανού

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 14:30
UPD:14:34
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Για μία πολύ χρήσιμη αλληλοενημέρωση με τον γγ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την συνάντηση που είχαν οι δύο άντρες στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα, την Κύπρο, καθώς και ζητήματα της οικονομίας και της εξέλιξης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

«Ενημερώσαμε για τις δυσκολίες που εξακολουθεί να βιώνει ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες στη χώρα μας και βεβαίως και μπροστά στην 4η αξιολόγηση, με νέα προαπαιτούμενα και με νέα - δυσβάσταχτα για το λαό μας - μέτρα», αναφέρει και η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ. 

Επιπλέον, εκφράστηκε η ανησυχιά εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, για τις εξελίξεις και την κατάσταση συνολικά στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, την όξυνση των ανταγωνισμών και των αντιθέσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή.

«Εκφράστηκε η ανησυχία μας για την όξυνση και την ένταση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας, εκ μέρους του κυρίου Ερντογάν και της κυβέρνησής του, τόσο στην παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων και διεθνών συνθηκών, που ισχύουν σε ότι αφορά την Ελλάδα, το Αιγαίο, δηλαδή την αμφισβήτηση νησιών, του εδάφους, των χωρικών υδάτων αλλά και του εναέριου χώρου της πατρίδας μας, που ξεκινάνε από τη Θράκη και φτάνουν στο Αιγαίο, όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ οπωσδήποτε, με την παρεμπόδιση των εργασιών εκεί».

Σύμφωνα με το κόμμα του Περισσού, όλα αυτά «κάνουν ακόμα πιο επείγουσα και αναγκαία την οργάνωση της λαϊκής πάλης στις χώρες μας, της αλληλεγγύης και φιλίας των λαών. Δε χρειάζεται κανένας εφησυχασμός αυτή τη στιγμή, χρειάζεται ένταση της ετοιμότητας και της επαγρύπνησης».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή