«Ερωτισμός: Πάθος & Επιθυμία»

Δημοπρασία του Οίκου Sotheby’s
Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 09:05

Sir William Russell Flint, Jasmin, 1950.

Η ανθρώπινη μορφή ασκεί διαχρονικά έλξη στους καλλιτέχνες. Στη δεύτερη δημοπρασία του Οίκου Sotheby’s με τίτλο «Erotic: Passion & Desire» (Ερωτισμός: Πάθος & Επιθυμία), προκολομβιανά γλυπτά θα συνδυαστούν με έργα του Πικάσο στο χαρτί, έργα των μετρ της φωτογραφίας θα αντιπαρατεθούν με γλυπτά του 19ου αιώνα και ανάγλυφα από την αρχαιότητα.  Το κάθε έργο καταγράφει την ιστορία του θέματος από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Αριστερά - Chris Levine, She’s Light (Laser 3), 2013 , δεξιά - Francis Picabia, Les baigneuses

Η έκθεση στις γκαλερί του Οίκου Sotheby’s στην οδό New Bond, η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 7 έως τις 15 Φεβρουαρίου, καλεί τους θεατές σε ένα ταξίδι στην ιστορία της τέχνης.

Με 90 παρτίδες και συνολική αρχική εκτίμηση πώλησης που αγγίζει τα £3,8 εκατομμύρια, η φετινή δημοπρασία θα συνοδεύεται από μία διαδικτυακή  δημοπρασία, που παρουσιάζει ένα ακόμη ευρύτερο φάσμα  ηπείρων και αιώνων.

Richard Avedon, Nastassja Kinski and the Serpent

Η υποβολή προσφορών στη διαδικτυακή δημοπρασία «Erotic Art Online» θα πραγματοποιείται έως και τις 16 Φεβρουαρίου και τα αντικείμενα προς πώληση περιλαμβάνουν γκραβούρες, φωτογραφίες, πίνακες, γλυπτά, σχέδια, ασιατικά έργα τέχνης και κινηματογραφικές αφίσες.

Jean Decoen, The Kiss.

Ο Κωνσταντίνος Φράγκος, υπεύθυνος της δημοπρασίας, δήλωσε: «Η ιστορία της ερωτικής τέχνης είναι μια ιστορία που αναφέρεται σε πολλές διαφορετικές χρονικές περιόδους και πολλά διαφορετικά μέρη,  και η δεύτερη δημοπρασία μας με θέμα το Ερωτικό στοιχείο συγκεντρώνει ένα ευρύ φάσμα έργων τέχνης και αντικειμένων που αποκαλύπτουν την ιστορία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας με όλες τις μεταμφιέσεις της. Μετά την επιτυχία της πρώτης δημοπρασίας της περσινής χρονιάς, είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε δημιουργήσει άλλη μία πλούσια και ετερόκλητη ομάδα, η οποία εντυπωσιάζει σε επίπεδο θέματος αλλά και καλλιτεχνικής έκφρασης».

Sir Peter Lely and Studio, Portrait of Elizabeth Trentham, Viscountess Cullen, as Venus.

Η Τάνια Ρεμούνδου, ειδικός Ιμπρεσιονιστών και Μοντέρνας Τέχνης, δήλωσε: «Αυτή η δημοπρασία προσφέρει μία αναπάντεχη ματιά στον τρόπο με τον οποίο κάποια από τα σημαντικότερα ονόματα στην ιστορία της τέχνης αντιμετώπισαν το θέμα της ερωτικής τέχνης.

Ο ασεβής φόρος τιμής του Φράνσις Πικαμπιά στα γαλλικά γυναικεία περιοδικά τον καιρό του πολέμου αποτελεί το ιδανικό αντιπροσωπευτικό αντικείμενο για τη δημοπρασία, καθώς ο πρωτοποριακός καλλιτέχνης ξεκινά με στόχο να εξοργίσει το καλλιτεχνικό κατεστημένο με τους ηλιοκαμένους λουόμενούς του».

gkoul@naftemporiki.gr

 

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή