Παρθενική πτήση για το Bell V-280 Valor

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 17:10
www.bellhelicopter.com

Την παρθενική του πτήση πραγματοποίησε επιτυχώς το V-280 Valor, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Bell Helicopter.

Πρόκειται για ένα επόμενης γενιάς αεροσκάφος κεκλιμένου στροφείου (tilt-rotor), στο πρότυπο του V-22 Osprey (από το οποίο είναι ελαφρύτερο), που είναι σχεδιασμένο για υψηλή ευελιξία, ταχύτητα, εμβέλεια και δυνατότητα μεταφοράς φορτίου, με χαμηλό κόστος. Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, το ορόσημο της παρθενικής πτήσης φέρνει τη Bell ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της δημιουργίας της επόμενης γενιάς tilt-rotor αεροσκαφών για τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

«Το V-280 έχει στόχο να αλλάξει εντελώς το τι είναι δυνατόν για τις ένοπλες δυνάμεις όσον αφορά στον σχεδιασμό μάχης και τις προκεχωρημένες επιχειρήσεις» δήλωσε ο Μιτς Σνάιντερ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bell Helicopter.

To πρόγραμμα ανάπτυξης του Bell V-280 Valor εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας JMR-TD (Joint Multi Role Technology Demonstrator), που με τη σειρά του εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Future Vertical Lift του αμερικανικού Πενταγώνου. Για τους σκοπούς του προγράμματος V-280 έχουν συνεργαστεί οι Bell Helicopter, Lockheed Martin, GE, Moog, IAI, TRU Simulation&Training, Astronics, Eaton, GKN Aerospace, Lord, Meggitt και Spirit AeroSystems- που συλλογικά αποκαλούνται Team Valor.

Το Valor έχει διμελές πλήρωμα, και μπορεί να μεταφέρει 14 στρατιώτες ή φορτίο 5,4 τόνων. Έχει ταχύτητα cruising 520 χλμ/ ώρα και εμβέλεια 1.481 χλμ .Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Bell, το αεροσκάφος έχει τη διπλάσια ταχύτητα και εμβέλεια των συμβατικών ελικοπτέρων και είναι σχεδιασμένο να παρέχει μεγάλη επιχειρησιακή ευελιξία στους διοικητές των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και να «πραγματοποιεί μια ποικιλία αποστολών κάθετης ανύψωσης που αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατές από ένα αεροσκάφος».

Προτεινόμενα για εσάς