Τουλάχιστον 21 άμαχοι νεκροί από αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 18:57
UPD:19:02
REUTERS/AMMAR ABDULLAH

(Φωτογραφία αρχείου)

Τουλάχιστον 21 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή ενάντια σε αγορά, σε περιοχή στη βόρεια Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πέντε παιδιά ήταν ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης στην περιοχή Αταρέμπ, που έχει οριστεί ως ζώνη «αποκλιμάκωσης», σύμφωνα με την ΜΚΟ, η οποία δεν κατάφερε να εξακριβώσει αν οι επιδρομές προήλθαν από αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας του συριακού καθεστώτος ή της Ρωσίας.

Η Αταρέμπ, η οποία βρίσκεται στη δυτική επαρχία του Χαλεπίου ελέγχεται από διάφορες αντάρτικες οργανώσεις, έγινε στόχος τριών αεροπορικών επιδρομών, τόνισε το Παρατηρητήριο, εκτιμώντας ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Οι τέσσερις ζώνες «αποκλιμάκωσης» δημιουργήθηκαν έπειτα από συμφωνία τον Μάιο από ξένες δυνάμεις, συμμάχους του καθεστώτος και των ανταρτών, για να κηρυχθούν εκεχειρίες σε διάφορες περιοχές της Συρίας.

Αυτές περιλαμβάνουν περιοχές του Ιντλίμπ (βορειοδυτικά), της Χομς (κέντρο), της Χάμα (κέντρο), του Χαλεπίου (βόρεια) και της Λαττάκειας (δυτικά).

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή