Ισπανία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε οριστικά την διακήρυξη ανεξαρτησίας της Καταλονίας

Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 15:45
UPD:15:49
REUTERS/YVES HERMAN

Η διακήρυξη ανεξαρτησίας της Καταλονίας είχε ψηφιστεί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου από τους υπέρμαχους της απόσχισης Καταλανούς βουλευτές στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Καταλονίας, ενώ οι υπέρμαχοι της παραμονής στην Ισπανία βουλευτές απείχαν της ψηφοφορίας.

A- A A+

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ακύρωσε οριστικά την διακήρυξη ανεξαρτησίας της Καταλονίας, την οποία είχε κρίνει προσωρινά άκυρη την περασμένη εβδομάδα.

Η διακήρυξη είχε ψηφιστεί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου από τους υπέρμαχους της απόσχισης Καταλανούς βουλευτές στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Καταλονίας, ενώ οι υπέρμαχοι της παραμονής στην Ισπανία βουλευτές απείχαν της ψηφοφορίας.

Την ίδια ημέρα, η Γερουσία, άνω σώμα του κοινοβουλίου της Ισπανίας, είχε δώσει άδεια στην ισπανική κυβέρνηση να άρει την αυτονομία της Καταλονίας, πράγμα που συνέβη την επομένη, με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και την κυβέρνησή του να αναλαμβάνουν απευθείας την εξουσία στην επαρχία, ενώ διέλυσαν και το τοπικό κοινοβούλιο, προκηρύσσοντας πρόωρες τοπικές εκλογές για τις 21 Δεκεμβρίου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή