Κεντροαριστερά: Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες

Κορυφώνεται η μάχη ηγεσίας εν όψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής
Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 09:00
SOOC/Alexandros Michailidis

Από την έντυπη έκδοση 

Στην τελική φάση της προεκλογικής εκστρατείας τους εν όψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής 12 Νοεμβρίου εισέρχονται οι υποψήφιοι για τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο αποψινό δεύτερο debate των ανθυποψηφίων.  

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της διαβεβαίωσε ότι θα εγγυηθεί την αυτόνομη πορεία και τον διακριτό ρόλο του νέου κεντροαριστερού φορέα. Ταυτόχρονα, όμως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής κυβερνητικής συμμαχίας, τονίζοντας ότι ο φορέας θα καταθέσει πρόταση «προοδευτικής διακυβέρνησης». Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι ο νέος φορέας θα είναι ενιαίος και θα συγκροτηθεί με διαδικασίες και όργανα ολοκληρωμένου και αυτόνομου κόμματος. 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του φορέα, Γιώργος Καμίνης, ξεκαθάρισε ότι ακόμη κι αν δεν εκλεγεί θα στηρίξει τον νέο αρχηγό. Υποστήριξε, επίσης, ότι η δημιουργία του φορέα της Κεντροαριστεράς αποτελεί «το μεγαλύτερο πολιτικό εγχείρημα της τελευταίας δεκαετίας στη χώρα μας». Υπέρ της υποψηφιότητας Καμίνη τάχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, καλώντας μάλιστα τους πολίτες να πάνε να τον ψηφίσουν την Κυριακή. «Ο Γ. Καμίνης αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο που έχουμε να σηκωθούμε από τον καναπέ μας και να πάμε να ψηφίσουμε την Κυριακή» είπε. 

Έκκληση για συμμετοχή στις εκλογές απηύθυνε χθες και ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Απευθύνομαι στους φίλους μας και λέω ότι τώρα είναι η στιγμή. Ίσως να μην υπάρξει άλλη ευκαιρία για να καθορίσουμε τις πολιτικές αποφάσεις, για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας» είπε. 

Ο ευρωβουλευτής της Ελιάς και επίσης υποψήφιος Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε σε ομιλία του στην Πρέβεζα την ανάγκη «να επιστρέψει η προοδευτική παράταξη στις ρίζες της και να αγκαλιάσει ξανά τους ανθρώπους που βίωσαν τα προηγούμενα χρόνια μια επώδυνη κατάσταση». Νέα έκκληση για διαχωρισμό της πολιτικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τη Ν.Δ. απηύθυνε από την πλευρά του ο πρώην υπουργός και υποψήφιος του φορέα Γιάννης Ραγκούσης.    
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή