Μόσχα: Η επιθετική ρητορική δεν έχει θέση στη διεθνή διπλωματία

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 21:53
UPD:23:12
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως θα επιβληθούν «σκληρές κυρώσεις» σε βάρος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης «μία από τις χειρότερες» που υπήρξαν.

Η επιθετική, απειλητική ρητορική δεν έχει θέση στη διεθνή διπλωματία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. «Τέτοιες μέθοδοι είναι καταδικασμένες να αποτύχουν», πρόσθεσε, με αφορμή την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι δεν θα επικυρώσει εκ νέου τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι το Ιράν συμμορφώνεται πλήρως με τη συμφωνία και ότι η στάση του κ. Τραμπ δεν ανταποκρίνεται στο πνεύμα της.

«Όποια και αν είναι η στάση των ΗΠΑ, δεν θα υπάρξει επιστροφή στην επιβολή κυρώσεων από τα Ηνωμένα Έθνη σε βάρος του Ιράν», προειδοποίησε η Μόσχα.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως θα επιβληθούν «σκληρές κυρώσεις» σε βάρος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης «μία από τις χειρότερες» που υπήρξαν. Επιβεβαίωσε εξάλλου ότι δεν θα επικυρώσει εκ νέου τη συμφωνία.

EURONEWS

Κατήγγειλε επίσης τη συμπεριφορά της «ιρανικής δικτατορίας», την οποία θεωρεί ως έναν από τους βασικούς «υποστηρικτές της τρομοκρατίας» στον κόσμο, όπως είπε.

Η Τεχεράνη «σπέρνει τον θάνατο, την καταστροφή και το χάος σε ολόκληρο τον κόσμο» και «η επιθετικότητα της ιρανικής δικτατορίας συνεχίζεται έως σήμερα» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ από τον Λευκό Οίκο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή