Ζάκυνθος: Στάχτη έγιναν 1.000 στρέμματα από την πυρκαγιά στις Ορθονιές

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 22:47
UPD:22:57
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Περισσότερα από 1.000 στρέμματα δασικής έκτασης και χαμηλής βλάστησης έγιναν στάχτη περιοχή στις Ορθονιές Ζακύνθου, από την πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε στην περιοχή το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα και η πρόσβαση είναι πολύ δύσκολη για τις επίγειες δυνάμεις, ενώ οι καπνοί έχουν ζώσει την ευρύτερη περιοχή από το Καταστάρι έως τις Βολίμες, καθιστώντας δύσκολη την κυκλοφορία ανθρώπων και οχημάτων.

Τη μάχη με τις φλόγες συντονίζει η τοπική δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 13 οχήματα, 23 πυροσβέστες και 3 υδροφόρες της ΠΙΝ Ζακύνθου, ενώ το έργο των πυροσβεστών ενισχύουν δυνάμεις από την Πελοπόννησο με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα.

Μέχρι τη δύση του ηλίου, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη έκαναν ρίψεις νερού.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης και κλειστοί δρόμοι

Από την πυρκαγιά έχουν καεί πυλώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης τα χωριά Ορθονιές και Μαριές.

Ακόμη, κλειστός είναι ο δρόμος που οδηγεί από τις Βολίμες στο χωριό των Ορθονιών, ενώ μεγάλη προσοχή θέλουν οι δρόμοι στις περιοχές Ξύγκια και Τριλάγκαθο Μαριών.

Έκτακτη ανακοίνωση εκδόθηκε από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Ζακύνθου, στην οποία αναφέρεται πως λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται αυτή την ώρα στις Ορθονιές Ζακύνθου, παρακαλούνται όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και γενικά όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή