Η Microsoft αποκάλυψε τεχνικά χαρακτηριστικά του Project Scorpio

Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 18:06
UPD:18:06
Microsoft
A- A A+

Κάποια από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της επερχόμενης νέας κονσόλας της, Project Scorpio, αποκάλυψε η Microsoft στις ιστοσελίδες Digital Foundry και Eurogamer.

Η κονσόλα, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, φαίνεται να έχει σχεδιαστεί εξαρχής για να είναι δυνατόν τα νεότερα παιχνίδια να τρέχουν σε ultra-high 4Κ ανάλυση και υψηλά frame rates. Το τσιπ γραφικών της χρησιμοποιεί 40 πυρήνες επεξεργασίας υψηλών ταχυτήτων για την παραγωγή αυτών των υψηλής ανάλυσης εικόνων.

Στα επιπλέον χαρακτηριστικά που έγιναν γνωστά περιλαμβάνεται ένας κεντρικός επεξεργαστής με οκτώ πυρήνες που θα τρέχουν στα 2,3 GHz. Όπως σημειώνει το BBC, συγκριτικά, οι οκτώ πυρήνες του PS4 Pro της Sony τρέχουν στα 2,1 GHz και αυτοί του Xbox One στα 1,75 Ghz.

EPA/MIKE NELSON

Οι 40 πυρήνες στη μονάδα γραφικών επίσης θα τρέχουν σε μεγαλύτερη ταχύτητα από τους αντίστοιχους 36 στην κονσόλα της Sony και τους 12 στο Xbox One. Η Microsoft έχει επισημάνει ότι έχει θέσει στόχο η συσκευή να μπορεί να χειριστεί έξι teraflops το δευτερόλεπτο- κάτι που, όπως υποστηρίζει, έχει επιτύχει. Το Eurogamer εκτιμά πως η μονάδα επεξεργασίας γραφικών είναι 4,6 φορές ισχυρότερη από τα αντίστοιχα τσιπ του Xbox One.

Η Microsoft είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στο Project Scorpio πέρυσι, και η κονσόλα αναμένεται να αρχίσει να διατίθεται προς πώληση τα φετινά Χριστούγεννα. Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν αναμένεται να γίνουν γνωστές τον Ιούνιο, στην Ε3.

Προτεινόμενα για εσάς