Απεβίωσε το γηραιότερο πάντα του κόσμου

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 00:45
UPD:00:45
REUTERS/TYRONE SIU

«Ήταν ένα μέλος της οικογένειάς μας, το οποίο πέρασε 17 υπέροχα χρόνια με τους ανθρώπους του Χονγκ Κονγκ, και θα λείψει αφάνταστα σε όλους», δήλωσε ο πρόεδρος του ζωολογικού κήπου, Λίο Κουνγκ.

Την περασμένη Κυριακή, απεβίωσε το γηραιότερο πάντα του κόσμου σε αιχμαλωσία. Το θηλυκό πάντα, με το όνομα Τζια Τζια, πέρασε την τελευταία ημέρα του στο ζωολογικό πάρκο Ocean Park του Χονγκ Κονγκ, το οποίο το φιλοξενούσε για τα τελευταία 17 χρόνια της ζωής της. Σε ηλικία 38 ετών, είχε ξεπεράσει κατά πολύ το φυσικό προσδόκιμο ζωής των πάντα, και αποτελούσε πλέον ένα είδος διασημότητας στη χώρα, με αποτέλεσμα ο θάνατός της να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην τοπική κοινότητα.

Η Τζια Τζια μεταφέρθηκε στο Χονγκ Κονγκ το 1999, και μαζί με τον σύντροφό της, Αν Αν, δημιούργησαν αίσθηση κατά την άφιξή τους. Ο Αν Αν είναι σήμερα στα 30 του έτη το δεύτερο γηραιότερο αρσενικό πάντα σε αιχμαλωσία. Τα πάντα συνήθως δεν ζουν πέρα ​​από την ηλικία των 20 ετών στην άγρια ​​φύση, και ίσως ζουν μερικά χρόνια περισσότερο όταν βρίσκονται κάτω από την ανθρώπινη φροντίδα, σε διάφορα καταφύγια και ζωολογικούς κήπους. Οι αξιωματούχοι του ζωολογικού κήπου Ocean Park δήλωσαν ότι η μακροζωία της Τζια Τζια αποτελεί απόδειξη για την αφοσιωμένη φροντίδα που έλαβε εκεί.

Όπως είναι λογικό, η Τζια Τζια, της οποίας η ηλικία σε ανθρώπινα χρόνια αντιστοιχεί στα 114 έτη, άρχισε να υποκύπτει σε συνηθισμένες φυσικές ασθένειες που εμφανίζονται σε μεγάλη ηλικία. Μεταξύ των παθήσεων που την ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια ήταν υψηλή αρτηριακή πίεση, αρθρίτιδα και καταρράκτης. Η Τζια Τζια άρχισε επίσης ξαφνικά να χάνει βάρος και την όρεξή της για φαγητό, αναγκάζοντας τους κτηνιάτρους να πάρουν την απόφαση για ευθανασία την περασμένη εβδομάδα.

«Ήταν ένα μέλος της οικογένειάς μας, το οποίο πέρασε 17 υπέροχα χρόνια με τους ανθρώπους του Χονγκ Κονγκ, και θα λείψει αφάνταστα σε όλους», δήλωσε ο πρόεδρος του ζωολογικού κήπου, Λίο Κουνγκ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή