Κόντρα κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης για άδειες, ΕΣΡ και ΣτΕ

Η κυβέρνηση «παγώνει» τους διορισμούς στο ΣτΕ - Η Ν.Δ. επιμένει στη σκληρή γραμμή
Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 07:17
UPD:07:54
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θέμα έχει ενσκήψει και με τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, καθώς ουδείς γνωρίζει αν θα διεξαχθεί μετά από την κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας κατά του ανωτάτου δικαστικού, -αντιπροέδρου, σύμφωνα με πληροφορίες- του Συμβουλίου της Επικρατείας και μετά την ασθένεια άλλου μέλους του δικαστηρίου, το οποίο έπαθε έμφραγμα.

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η κόντρα κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον νόμο Παππά και τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Θέμα έχει προκύψει και μετη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, καθώς ουδείς γνωρίζει εάν θα διεξαχθεί μετά από την κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας κατά ανωτάτου δικαστικού του Συμβουλίου της Επικρατείας και μετά την ασθένεια άλλου μέλους του δικαστηρίου.

Η σημερινή διάσκεψη πάντως αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, ενώ σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, οι δημοσιεύσεις διαταγμάτων που αφορούν σε διορισμούς στο ΣτΕ δοκίμων, εισηγητών κ.λπ. θα «παγώσουν» έως ότου αποσαφηνιστεί η υπόθεση με τους εκβιασμούς μελών του.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει και η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής προκειμένου να επιχειρηθεί να βρεθεί λύση στο μείζον θέμα της στελέχωσης του ΕΣΡ, με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να έχει μιλήσει «για μια διαφορετική πρόταση» ως προς τα πρόσωπα που θα προταθούν για μέλη του Οργάνου.

Χθες το Μαξίμου «επιτέθηκε» στη Ν.Δ. κατηγορώντας την ότι «περιορίζεται σε έναν αγώνα θεσμικών πολιτικών εκβιασμών, προκειμένου να μη ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Το οποίο, στελέχη της Ν.Δ. παραδέχονται ότι κακώς δεν ρυθμίστηκε τα τελευταία 27 χρόνια, χωρίς όμως να απαντούν στο ερώτημα γιατί δεν ρυθμίστηκε».

Την ίδια στιγμή η Ν.Δ. παραμένει αμετακίνητη στην άρνησή της να συναινέσει για τη συγκρότηση του οργάνου, σημειώνοντας σε όλους τους τόνους ότι «η λειτουργία του ΕΣΡ, περνά υποχρεωτικά από την ακύρωση του νόμου Παππά».

Παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην επιλογή του «μαύρου» στα κανάλια που δεν πήραν άδεια.

Στο θέμα και παρά την κίνηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, να πάρει πίσω τη σχετική τροπολογία μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, η κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι θα επανέλθει από το πρωί της Πέμπτης. Κι αυτό διότι, όπως σημειώνουν στελέχη της με γνώση του θέματος, «δεν γίνεται κάποιοι να πληρώνουν εκατομμύρια για τις νέες άδειες και κάποιοι να συνεχίζουν να λειτουργούν σαν να μη συμβαίνει τίποτε». 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή