Ιράκ: Συνελήφθη 15χρονος που ήθελε να ανατιναχθεί σε σιιτικό ιερό

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 18:41
UPD:18:46
REUTERS/AKO RASHEED

Οι Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν το αγόρι αφού του αφαίρεσαν τα εκρηκτικά.

A- A A+

Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ συνέλαβαν έφηβο που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, πριν προλάβει να τα πυροδοτήσει, στην πόλη Κιρκούκ, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η απόπειρα επίθεσης σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο Γκαζιάντεπ της Τουρκίας, όπου ένα παιδί ηλικίας 12-14 ετών σκότωσε περισσότερους από 50 ανθρώπους σε γαμήλιο γλέντι.

«Οι δυνάμεις της αστυνομίας κατάφεραν να συλλάβουν έναν καμικάζι που φορούσε μια ζώνη με εκρηκτικά. Ο συλληφθείς είναι γεννηθείς το 2001», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας του Κιρκούκ Χάταμπ Όμαρ Αρέφ.

Ο 15χρονος σκόπευε να ανατιναχθεί σε σιιτικό ιερό της πόλης, η οποία απέχει 240 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης.

Τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί άλλα τρία παρόμοια περιστατικά στο Κιρκούκ. Μεταξύ άλλων, ένας αστυνομικός σκότωσε έναν καμικάζι όταν εκείνος προσπάθησε να μπει σε αίθουσα προσευχής σιιτών.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να αποτρέψουν μια τρομοκρατική επιχείρηση που θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά θύματα και μια καταστροφή στην επαρχία μας», είπε ο κυβερνήτης του Κιρκούκ Νατζμεντίν Καρίμ.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ελέγχει μεγάλες εκτάσεις στο Ιράκ, χρησιμοποιεί συχνά ανηλίκους για να διαπράττει αιματηρές επιθέσεις, αφού προηγουμένως τους εκπαιδεύσει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο δράστης της επίθεσης αυτοκτονίας στο Γκαζιάντεπ ήταν ένα αγόρι ηλικίας 12-14 ετών.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή