Ουκρανία: Θριαμβευτική υποδοχή για τη νικήτρια της Eurovision

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016 11:01
UPD:18:46
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Η Ουκρανή τραγουδίστρια Jamala, νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision με το τραγούδι «1944» το οποίο αποτελεί μία εξιστόρηση των γεγονότων του εκτοπισμού των Τατάρων της Κριμαίας από τον Στάλιν, δήλωσε κατά την άφιξή της στο Κίεβο ότι η ιστορία και οι οδύνες της Ουκρανίας ακούστηκαν.

«Για εμένα αυτό σημαίνει ότι η ιστορία μου ακούστηκε, ότι η ιστορία των Τατάρων της Κριμαίας ακούστηκε, ότι η ιστορία της Ουκρανίας ακούστηκε, ότι οι οδύνες (που βιώσαμε) ακούστηκαν» επισήμανε η 32χρονη τραγουδίστρια, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, ενώ την υποδέχθηκαν πολλές εκατοντάδες άνθρωποι στο αεροδρόμιο του Κιέβου.

REUTERS/ROMAN BALUK

«Εκείνοι που λένε ότι η Ευρώπη είχε άλλα προβλήματα, πως δεν έχει καμία σχέση με εμάς, μπορούν πλέον να δουν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια», υπογράμμισε.

EURONEWS

Πολλοί Ρώσοι αξιωματούχοι κατήγγειλαν μια «πολιτική» κι όχι μουσική νίκη που επιτεύχθηκε σε βάρος του Ρώσου υποψηφίου, Σεργκέι Λαζάρεφ, φαβορί στα προγνωστικά, ο οποίος επιπλέον κατέλαβε την πρώτη θέση στην ψηφοφορία των τηλεθεατών.

EPA/SERGEY DOLZHENKO

Ανάμεσα στο πλήθος που έσπευσε να υποδεχθεί την τραγουδίστρια, πολλοί κρατούσαν σημαίες της Ουκρανίας ή των Τατάρων της Κριμαίας. «Η Κριμαία είναι η Ουκρανία» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή