Οι σοροί των νεκρών Παλαιστινίων δεν θα παραδίδονται από το Ισραήλ στις οικογένειές τους

Εάν πρόκειται για δράστες τρομοκρατικών επιθέσεων
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 15:19
UPD:15:25
REUTERS/MUSSA ISSA QAWASMA

«Η οικογένεια του τρομοκράτη μετατρέπει την κηδεία του σε διαδήλωση υποστήριξης προς την τρομοκρατία και υποκίνησης σε δολοφονίες και δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε», τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας.

A- A A+

Οι σοροί των Παλαιστινίων δραστών επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών δεν θα παραδίδονται στο εξής στις οικογένειές τους, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που λαμβάνει η ισραηλινή κυβέρνηση για να καταστείλει τη βία, ανακοίνωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Γκιλάντ Ερντάν.

«Η οικογένεια του τρομοκράτη μετατρέπει την κηδεία του σε διαδήλωση υποστήριξης προς την τρομοκρατία και υποκίνησης σε δολοφονίες και δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε», τόνισε. «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε ο τρομοκράτης να μην δοξάζεται αφού έχει διαπράξει μια επίθεση», πρόσθεσε ο υπουργός.

Τα πτώματα ενδέχεται να ενταφιάζονται σε ειδικά κοιμητήρια για δράστες επιθέσεων, «όπως συνέβαινε και στο παρελθόν».

Η απόφαση ελήφθη, μαζί με άλλα μέτρα, κατά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ το οποίο συνεδρίασε στη διάρκεια της νύχτας. Η Τρίτη ήταν η φονικότερη ημέρα για τους Ισραηλινούς - με τρεις νεκρούς - από την 1η Οκτωβρίου, οπότε κλιμακώθηκε η βία.

Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να κινητοποιήσει τον στρατό που θα περιπολεί μαζί με τους αστυνομικούς στις μεγάλες πόλεις και τους αυτοκινητοδρόμους, ενώ η αστυνομία θα μπορεί να στήνει οδοφράγματα γύρω από τις συνοικίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, οι κάτοικοι της οποίας στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι Παλαιστίνιοι.

Η τελετή της ταφής είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για τους εβραίους όσο και για τους μουσουλμάνους. Παλαιότερα γίνονταν συχνά «ανταλλαγές» νεκρών μεταξύ του Ισραήλ από τη μία και της Παλαιστινιακής Αρχής, της Χαμάς ή της λιβανικής Χεζμπολάχ από την άλλη.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή