Επιπλέον 12.000 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ θα δεχθεί η Αυστραλία

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 07:21
UPD:07:33
REUTERS/HANDOUT

«Η Αυστραλία θα δεχθεί 12.000 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ» πέραν των 13.500 προσφύγων που υποδέχεται ετησίως, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ υπό την πίεση της κοινής γνώμης που ζητεί μεγαλύτερη συμβολή της Αυστραλίας στην αντιμετώπιση της κρίσης.

A- A A+

Επιπλέον 12.000 πρόσφυγες θα υποδεχθεί η Αυσταλία για να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ.

«Η Αυστραλία θα δεχθεί 12.000 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ» πέραν των 13.500 προσφύγων που υποδέχεται ετησίως, ανακοίνωσε ο Αμποτ υπό την πίεση της κοινής γνώμης που ζητεί μεγαλύτερη συμβολή της Αυστραλίας στην αντιμετώπιση της κρίσης. Προτεραιότητα θα δοθεί στα παιδιά, τις γυναίκες και τις οικογένειες που ανήκουν σε διωκόμενες μειονότητες και βρίσκονται σε καταυλισμούς του Λιβάνου, της Ιορδανίας και της Τουρκίας.

Επειτα από αμερικανικό αίτημα, η Καμπέρα αποφάσισε επίσης να επεκτείνει από το Ιράκ στη Συρία το πεδίο δράσης των αεροπορικών της δυνάμεων στο πλαίσιο τηε αεροπορικής εκστρατείας κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Τόνι Αμποτ διευκρίνισε ότι στόχος των αεροπορικών επιδρομών στη Συρία θα είναι το Ισλαμικό Κράτος και όχι το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή