Skip to main content

Μιχάλης Κατσουρής: Γνωστός για τη δράση του στις αρχές της Κροατίας 28χρονος χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Giannis Dimitropoulos / SOOC

Είχε εμπλακεί σε επεισόδια αρκετές φορές, με αποκορύφωμα το 2014 όταν με άλλους 3 χούλιγκαν χτύπησαν μέχρι λιποθυμίας δύο ανθρώπους σε καφετέρια.

Γνωστός στις κροατικές αρχές και «σεσημασμένος» για συμμετοχή σε επεισόδια και παλαιότερα είναι 28χρονος χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ που κρίθηκε προφυλακιστέος στη χώρα του, μετά από Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με την κροατική ιστοσελίδα jutarnilist o 28χρονος είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές το 2014 όταν είχε επιτεθεί μαζί με άλλους 3 χούλιγκαν των Bad Blue Boys (των νεοναζί οργανωμένων οπαδών της Ντινάμο), σε 2 άτομα σε καφετέρια στην Κροατία φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των οργανωμένων BBB και υπέρ της Ντινάμο. Ο ένας εκ των θυμάτων μάλιστα λιποθύμησε από τα χτυπήματα. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή είναι ότι στον Κροάτη χούλιγκαν δεν ασκήθηκε δίωξη αλλά επιβλήθηκε μόνο πρόστιμο για διατάραξη της τάξης.

Από τους συλληφθέντες του Σαββάτου, 2 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Πρόκειται για έναν νεαρό 21 ετών και έναν άνδρα 40 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο συνελήφθησαν 9 Κροάτες χούλιγκαν μετά από Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης και όχι μετά από έρευνα των κροατικών αρχών για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 7 Αυγούστου.

Τότε Κροάτες χούλιγκαν των Bad Blue Boys, γνωστών για τις ναζιστικές τους πεποιθήσεις, διέσχισαν τη χώρα και την παραμονή του αγώνα (όπου είχε απαγορευτεί από την UEFA η μετακίνηση οπαδών λόγω επικινδυνότητας), πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση έξω από την Opap Arena. Ο οπαδός της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσουρής, 29 ετών, δολοφονήθηκε με μαχαίρι.

105 χούλιγκαν τελούν ακόμη στη χώρα μας υπό κράτηση. Οι δε οπαδοί των BBΒ έκαναν έρανο και συγκέντρωσαν 108.000 ευρώ για τους συλληφθέντες.