Η στρατιωτική χούντα της Μπουρκίνα Φάσο ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με την πρώην αποικιακή δύναμη, τη Γαλλία, έπειτα από χρόνια εντάσεων.
Η αφρικανική χώρα προχώρησε στην διακοπή των διπλωματικών σχέσεων κατηγορώντας το Παρίσι ότι ενεργεί συστηματικά εις βάρος των συμφερόντων της.
«Η κυβέρνηση της Μπουρκίνα Φάσο ενημερώνει την εθνική και διεθνή κοινότητα ότι αποφάσισε να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Γαλλία, με ισχύ από σήμερα, 26 Ιουνίου 2026», αναφέρεται σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της χώρας της Δυτικής Αφρικής.
Προτιμώμενη πηγή στην Google
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












