Κόσμος
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 06:10

Μπέλφαστ: Νέα επεισόδια μετά την υποστολή της βρετανικής σημαίας

Nέα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Μπέλφαστ της βόρειας Ιρλανδίας, με αφορμή απόφαση για την υποστολή της βρετανικής σημαίας από το Δημαρχείο της πόλης. Aστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων, οι οποίοι προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές.

Nέα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Μπέλφαστ της βόρειας Ιρλανδίας, με αφορμή απόφαση για την υποστολή της βρετανικής σημαίας από το Δημαρχείο της πόλης, η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και καθημερινές διαδηλώσεις.

Οι αστυνομικές αρχές δέχτηκαν επίθεση από 15 άτομα, τα οποία φορώντας κουκούλες, αποστασιοποιήθηκαν από τους διαδηλωτές και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένο περιπολικό.

Οι κουκουλοφόροι έσπασαν τα τζάμια του οχήματος και πέταξαν μία μολότοφ στο εσωτερικό του, ενώ μέσα βρισκόταν ένας αστυνομικός, ο οποίος κατάφερε τη τελευταία στιγμή να διαφύγει χωρίς να τραυματιστεί.

Η Αστυνομική Υπηρεσία της Βόρειας Ιρλανδίας ανακοίνωσε ότι θα αντιμετωπίσει την επίθεση ως απόπειρα δολοφονίας.

Κατά τις χθεσινές διαδηλώσεις, σε ολόκληρη την πόλη, η αστυνομία δέχτηκε επιθέσεις με πέτρες και πυροτεχνήματα. Με τη σειρά τους, οι αρχές απάντησαν με ρίψεις νερού σε τουλάχιστον δύο περιοχές της πόλης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters