Skip to main content

Ουκρανία: Αποκρούσαμε ρωσική επίθεση στο Κίεβο- Ούτε ένας στόχος δεν έφτασε στην πρωτεύουσα»

Φωτ. αρχείου (REUTERS/Stringer)

Οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα τις επιθέσεις τους εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων δέχθηκε η Ουκρανία τα ξημερώματα της Κυριακής. Σειρήνες αεράμυνας ήχησαν στο Κίεβο, όπου η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας ανέφερε σε ανάρτησή της στο Telegram πως αναχαίτισε ρωσικές επιθέσεις.

Μάρτυρες ανέφεραν στο Reuters ότι άκουσαν πολλές εκρήξεις στην περιοχή του Κιέβου, αλλά όχι στην πόλη, από κάτι που ακουγόταν σαν συστήματα αεράμυνας να χτυπούν στόχους.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ούτε ένας αεροπορικός στόχος δεν έφτασε στην πρωτεύουσα», δήλωσε ο Σέρχιι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram νωρίς την Κυριακή.

«Η αεράμυνα κατέστρεψε ό,τι κατευθυνόταν προς την πόλη ήδη από τις μακρινές προσεγγίσεις τους».

Οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα τις επιθέσεις τους εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας, κυρίως τη νύχτα, ενόψει της πολυαναμενόμενης ουκρανικής αντεπίθεσης για την ανάκτηση εδάφους, για την οποία- όπως έκανε γνωστό ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι- η Ουκρανία είναι πλέον έτοιμη.

Πάντως το κύμα ρωσικών επιθέσεων εναντίον του Κιέβου ερμηνεύεται από τους Ουκρανούς αξιωματούχους ως μια προσπάθεια να προκληθεί ψυχολογική δυσφορία στους αμάχους.