Skip to main content

Berlin GOOA 2023: Χρυσό βραβείο για το ελληνικό «Dacri» της ελιάς

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Dacri» προέρχεται από επιλεγμένα ελαιόδεντρα της ορεινής περιοχής του Πάρνωνα, στο ορεινό χωριό Βασσαράς Σπάρτης.

Το χρυσό βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων Berlin GOOA 2023 (Global Olive Oil Awards) που διεξήχθη στο Βερολίνο απέσπασε το ελληνικό ελαιόλαδο μικρού παραγωγού «Dacri», συγκεντρώνοντας σκορ πάνω από 91 στις τυφλές οργανοληπτικές δοκιμές. Περιλαμβάνεται έτσι στη λίστα των Elite Olive οils για τη χρονιά 2023.

Η επιβράβευση του προϊόντος έρχεται ως συνέχεια δύο προηγούμενων διακρίσεων σε παρόμοιους ιταλικούς διαγωνισμούς ποιότητας για μη επαγγελματίες αγρότες.
Αντίστοιχοι διαγωνισμοί θα μπορούσαν να διοργανωθούν και στη χώρα μας ώστε να ενισχύσουν την ποιότητα του εθνικού μας προϊόντος.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Dacri» προέρχεται από επιλεγμένα ελαιόδεντρα της ορεινής περιοχής του Πάρνωνα, στο ορεινό χωριό Βασσαράς Σπάρτης. Το «Dacri» παράγεται μέσα σε λίγες ώρες από τη συγκομιδή του καρπού και είναι προϊόν πάθους, αφοσίωσης και γνώσης.

«Η πρόθεσή μας είναι να εκφράζει πλήρως τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά της άγνωστης έως τώρα τοπικής ποικιλίας «αμολιά» ώστε να παραχθεί ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο άριστης ποιότητας» αναφέρει η συνεργαζόμενη ομάδα.

Η καλλιέργεια των ελαιοδέντρων γίνεται με πλήρη επίγνωση και εφαρμογή περιβαλλοντικά βιώσιμων γεωργικών πρακτικών, ενώ η ελαιοποίηση του καρπού με εξαιρετική προσοχή εστιάζοντας στη λεπτομέρεια.

Το «Dacri» είναι ένα άγουρο μετρίως φρουτώδες ελαιόλαδο με χαρακτηριστικά αρώματα φρεσκοκομμένου γρασιδιού, βότανα, θυμάρι και σχοινόπρασο. Συσκευάζεται σε γυάλινες συσκευασίες των 250 ml και διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα στις αγορές της Ε.Ε.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το [email protected].
Στο μεγάλο διεθνή διαγωνισμό του Βερολίνου, που συγκαταλέγεται στους πλέον έγκριτους και αυστηρών κριτηρίων διαγωνισμούς στην παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων συμμετείχαν 882 ελαιόλαδα από 32 ελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, όπως Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Τυνησία, Τουρκία, Αργεντινή, Χιλή, ΗΠΑ, Κροατία κ.ά.