Skip to main content

Πυρκαγιές στη Γαλλία: Στη Λυών έφτασαν οι καπνοί από το Μπορντό, παρά τα 500 χιλιόμετρα απόσταση

REUTERS/Florion Goga

Οι άνεμοι σπρώχνουν τον καπνό δυτικά

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Οι τεράστιες πυρκαγιές στην περιοχή της Ζιρόντ έχουν επιπτώσεις ακόμη και στη Λυών.

Πολυάριθμες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιγράφουν μια οσμή καπνού στον αέρα στο διαμέρισμα του Ροδανού και στη μητροπολιτική περιοχή της Λυών. Οι αρχές προβλέπουν απότομη αύξηση των επιπέδων του όζοντος στην ατμόσφαιρα λόγω της ζέστης, ξεκινώντας από την Τρίτη.

Σύμφωνα με την νομαρχία του Ροδανού, οι δυτικοί άνεμοι έχουν ωθήσει τον καπνό από τις δασικές πυρκαγιές γύρω από το Μπορντό και τη λεκάνη του Αρκασόν προς τη Λυών.

Σημειώνεται ότι οι 2 περιοχές απέχουν 500 χλμ μεταξύ τους.

Η Γαλλία και η Ισπανία βιώνουν δραματικές ώρες. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους, 220.000 στη Γαλλία και 90.000 στην Ισπανία.

Με πληροφορίες από Le Figaro

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.