Αποκλίσεις στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων διαπιστώνει ο ΥΠΟΙΚ

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2015 18:45
UPD:19:22
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ερωτηθείς για το αν θα κλείσει η συμφωνία έως τις 20 Αυγούστου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι «είναι τουλάχιστον όσο καλά περιμέναμε. Δεν είναι χειρότερα και ίσως είναι λίγο καλύτερα από ό,τι περίμενα».

Για «μικροπροβλήματα» σε σχέση με το παλαιό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και το νέο Ταμείο που θα δημιουργηθεί έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το τέλος της συζήτησης με τους θεσμούς σημειώνοντας πάντως ότι «δεν δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα».

«Υπήρξαν συγκλίσεις και κάποια σημεία στα οποία υπήρξε απόκλιση απόψεων για ορισμένα ζητήματα του Ταμείου. Θα τα εξετάσουμε και θα επανέλθουμε. Δεν μου δημιουργήθηκε, όμως, η εντύπωση ότι υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα και ότι από αυτά τα σημεία θα υπάρξει μεγάλη διαφωνία. Θα το δούμε και αύριο που, όπως ξέρετε, θα γίνει το πρώτο «κλείσιμο» των συζητήσεων. Εκεί θα διαπιστώσουμε ποια ζητήματα παραμένουν ανοιχτά και ποια είναι τα κωλύματα» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τα κωλύματα λέγοντας ότι θα μπορέσει να δώσει περισσότερα στοιχεία αύριο «γιατί πρέπει πρώτα να υπάρξει μια σφαιρική εικόνα». 

Ερωτηθείς για το αν θα κλείσει η συμφωνία έως τις 20 Αυγούστου τόνισε ότι «είναι τουλάχιστον όσο καλά περιμέναμε. Δεν είναι χειρότερα και ίσως είναι λίγο καλύτερα από ό,τι περίμενα».

Πρόσθεσε δε πως «ούτε η δική μας πλευρά έχει θέσει θέμα ότι δεν βγαίνει το χρονοδιάγραμμα, ούτε αυτοί από την πλευρά τους έχουν πει κάτι τέτοιο».

Ξεκαθάρισε πως δεν έχει γίνει καμία αναφορά σε δάνειο –γέφυρα.

Σχετικά με το ταμείο αποκρατικοποιήσεων τόνισε ότι «υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα σε αυτό το επίπεδο, αλλά κυρίως είναι η σχέση ανάμεσα στο καινούργιο πρόγραμμα –το καινούργιο Ταμείο με το παλιό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων».

Παρουσιάστηκε η πρόταση για τα «κόκκινα» δάνεια

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ανέφερε ότι παρουσιάστηκε η ελληνική πρόταση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια, χωρίς, ωστόσο, να συζητηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, στόχος είναι τόσο η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, όσο και η στήριξη των κοινωνικών ομάδων που εμπλέκονται.

Πρόσθεσε δε, ότι η παρούσα πρόταση είναι στο πνεύμα των αρχικών προτάσεων, «αλλά έχουν περάσει και τρεις μήνες διαπραγματεύσεων».

Αύριο θα υπάρξει μια ανασκόπηση των έως τώρα συζητήσεων- με τη συμπλήρωση του α΄ κύκλου των διαπραγματεύσεων- οι οποίες, πάντως, κατά τον υπουργό Οικονομικών, δεν έχουν εισέλθει στο μακροοικονομικό σκέλος τους (ρυθμός ανάπτυξης, πρωτογενές αποτέλεσμα).

Newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα