Γ. Βαρουφάκης: Με την βοήθεια του ΟΟΣΑ το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 22:17
UPD:23:41
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Φωτογραφία αρχείου.

Την Πέμπτη θα παρουσιάσουμε στον ΟΟΣΑ όλο το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που εμείς θέλουμε να εφαρμόσουμε δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά το πέρας της συνάντησης που είχε στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν. «Στόχος είναι να βοηθηθούμε στην εκπόνηση ενός μεταρρυθμιστικού προγράμματος που να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε ως «πολύ σημαντική» την αυριανή μέρα, κατά την οποία μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη  Τσίπρα θα συναντηθούν με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και τις υπηρεσίες του Οργανισμού.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών εκτός από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει δοθεί στους εταίρους μας, θα παρουσιάσει και άλλες.

«Οι υπηρεσίες του ΟΟΣΑ έχουν την τεχνογνωσία για διάφορα θέματα, έτσι θα γίνει μια σειρά σεμιναρίων όπως για παράδειγμα για τη φορολογία, τη διαφθορά, τις μεταρρυθμίσεις προϊόντων και αγαθών κ.α».

Σε κάθε ένα από αυτά τα σεμινάρια θα γίνει παρουσίαση προς τα ελληνικά κλιμάκια και την ελληνική ηγεσία, των δυνατοτήτων του ΟΟΣΑ και των εμπειριών που έχει από άλλες χώρες.

«Αύριο θα εκπαιδευόμαστε και θα συζητάμε ολόκληρη τη μέρα» δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Στόχος είναι να βοηθηθούμε στην εκπόνηση ενός μεταρρυθμιστικού προγράμματος που να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και μετρήσιμο όσον αφορά την αποτελεσματικότητά του. Έτσι έχει γίνει και με άλλες κυβερνήσεις που θέλησαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνογνωσία, τις εμπειρίες και το έργο του ΟΟΣΑ, ώστε να βελτιώσουν τις αποδόσεις τους» τόνισε.

Ο κ. Βαρουφάκης απέρριψε την έκφραση για «νέα εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ» χαρακτηρίζοντας τον όρο «ξεπερασμένο» και ότι δεν αποτελεί μέρος των συζητήσεων με τον ΟΟΣΑ, σύμφωνα άλλωστε και με σχετική δήλωση του ο Α. Γκουρία.

«Μιλάμε για ένα νέο μεταρρυθμιστικό πακέτο που θα προκύψει από τη συνεργασία μας με τον Ανχελ Γκουρία και το προσωπικό του στον ΟΟΣΑ» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Η συνάντηση με τον Σαπέν

Όσον αφορά στη συνάντηση με τον κ. Σαπέν αυτή διήρκησε μισή ώρα και ο κ. Βαρουφάκης τη χαρακτήρισε «εθιμοτυπική».

Στο ερώτημα του ΑΜΠΕ εάν η Ελλάδα μπορεί πραγματικά να βασίζεται στη γαλλική υποστήριξη, παρά ορισμένες δηλώσεις της γαλλικής προεδρίας που τελευταία δημιουργούν αμφιβολίες, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Υπάρχει μια παρεξήγηση. Η ελληνική κυβέρνηση δεν ζητά την υποστήριξη καμίας επιμέρους χώρας της Ευρωζώνης στην Ε.Ε.. Θεωρούμε ότι είναι μέγα σφάλμα το να αντιμετωπίζεται τόσο η ελληνική κρίση όσο και η ευρωπαϊκή κρίση, σε πλαίσιο συμμαχιών και τέτοιου είδους διμερών συμφωνιών».

Πρόσθεσε δε πως η κρίση της Ευρωζώνης, μέρος της οποίας είναι η κρίση της ελληνικής οικονομίας, είναι ένα πρόβλημα για όλους μας και για όλα τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ.

«Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο Μάριο Ντράγκι το περασμένο φθινόπωρο στο Ελσίνκι, για να πετύχει το ευρώ, θα πρέπει να πετύχει παντού γι αυτό και θα πρέπει να εργασθούμε όλοι μαζί ενωμένοι» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα