Αντιδρά το ΒΕΑ στη ρύθμιση για υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ από το ΤΕΕ

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 23:15
UPD:23:19
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Την πλήρη αντίθεσή του, στη ρύθμιση που επιτρέπει τη σύσταση Υπηρεσίας Γ.Ε.ΜΗ στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, δηλώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Όπως σημειώνει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Παύλος Ραβάνης, πρόκειται για διατάξεις, που έφερε προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση με τα επιμελητήρια, που είναι υπεύθυνα για τη λειτουργία του Γ.Ε.ΜΗ.

Το ΒΕΑ υποστηρίζει ότι από την γενική διατύπωση των διατάξεων, θα προκύψουν άμεσα σημαντικά προβλήματα και αρνητικές συνέπειες στην εύρυθμη και καθολική λειτουργία του Εμπορικού Μητρώου.

«Επί σειρά ετών, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και τα επιμελητήρια-μέλη της, έχουν επενδύσει οικονομικά και με πολύχρονη εργασία του προσωπικού τους, στην ολοκλήρωση και στη σωστή λειτουργία του Γ.Ε.ΜΗ, χωρίς ακόμη να έχουν τακτοποιηθεί πλήρως επιμέρους εκκρεμότητες του θεσμικού πλαισίου.

Εν μια νυκτί, το οικονομικά επιτελείο, επιχειρεί να αλλάξει το ουσιαστικό περιεχόμενο του Εμπορικού Μητρώου, προκαλώντας σύγχυση τόσο στις υπόχρεες επιχειρήσεις τεχνικών έργων, όσο και στις λειτουργίες-υπηρεσίες, όπως οι τοπικές Υ.Γ.Ε.ΜΗ και ΥμΣ», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ζητάει την απόσυρση

Ο πρόεδρος κ. Ραβάνης, τονίζει: «Ζητάμε την άμεση απόσυρση των δυο άρθρων 189 και 190 στο Γ΄ Κεφάλαιο του προωθούμενου σχεδίου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό και απλοποίηση των Δημοσίων Συμβάσεων, για να αποφευχθεί:

• η πολυδιάσπαση του Γ.Ε.ΜΗ,

• η επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ των συναρμόδιων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ

• η πλημμελής εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και

• η δυσχέρεια στην κατάταξη των μικτών επιχειρήσεων κατά ΚΑΔ».
 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα