Ντομπρόβσκις: Η Ε.Ε. συζητά τρόπους να διευκολύνει τις επενδύσεις

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 11:21
UPD:11:24
REUTERS/ERIC VIDAL

Τρόπους για να βελτιωθούν οι δημόσιες δαπάνες, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επενδύτες και να τονωθεί η ανάπτυξη, αναζητούν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ντομπρόβσκις δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την οικονομία και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες Βάλντις Ντομπρόβσκις, οι υπουργοί, που σήμερα πραγματοποιούν στο Ελσίνκι την τακτική μηνιαία τους συνεδρίαση, θα συζητήσουν πώς να αναθεωρήσουν τις δημόσιες δαπάνες για να βελτιωθεί η ποιότητά τους και «να δημιουργηθεί περιθώριο για επενδύσεις, που είναι σημαντικό για να διευκολυνθεί η οικονομική ανάπτυξη».

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρινό Λεμέρ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εισαγάγει κοινούς κανόνες που να διέπουν τα ψηφιακά νομίσματα, τα οποία αυτή τη στιγμή ρυθμίζονται κυρίως σε εθνικό επίπεδο.

Τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ χρειάζονται ένα «κοινό πλαίσιο» για τα ψηφιακά νομίσματα, σημείωσε ο Λεμέρ και επανέλαβε την αντίθεσή του στην ανάπτυξη του κρυπτονομίσματος Libra της Facebook στην Ε.Ε. Ζήτησε επίσης τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού «δημόσιου ψηφιακού νομίσματος» χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα