Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας: Να μην ακριβύνει 10-15% το σουβλάκι

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 17:00
UPD:17:06
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

«Μόνο αρνητική μπορεί να χαρακτηριστεί η είδηση ότι αναμένεται αύξηση στην τιμή που πωλείται σήμερα το σουβλάκι και ότι από την 1η Μαΐου ο καταναλωτής θα το πληρώνει κατά 10%-15% ακριβότερο, δηλαδή το παραδοσιακό "τυλιχτό" θα φτάσει κοντά στα 3 ευρώ» σημειώνει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ο ίδιος δηλώνει, πάντως, πως κατανοεί απολύτως τον προβληματισμό των επαγγελματιών και των μελών τού υπό ίδρυση Σωματείου Ψητοπωλών, που επικαλούνται για αυτή την απόφασή τους την υψηλή φορολογία και την αυξημένη τιμή του εισαγόμενου κρέατος.

Σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, η υπερφορολόγηση έχει «συνθλίψει» επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και απαιτείται άμεσα ελάφρυνση των πολύ μεγάλων βαρών. Γι' αυτό και η κυβέρνηση «οφείλει να βάλει ένα τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό και να αλλάξει τις υφεσιακές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια».

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου απευθύνει έκκληση προς όλους τους αρμόδιους, να ξεκινήσει άμεσα ένας γόνιμος διάλογος, προκειμένου «να αποφευχθεί μία τόσο μεγάλη αύξηση σε ένα προϊόν που απευθύνεται κυρίως σε λαϊκά στρώματα, αλλά έχει σχέση και με την παράδοσή μας. Πρόκειται για ένα είδος που είναι ταυτισμένο με την Ελλάδα κι αποτελεί από καθημερινή επιλογή για ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού, έως τουριστική ατραξιόν».

Όπως τονίζει, «η αύξηση της τιμής του θα επιβαρύνει σημαντικά και τα νοικοκυριά - ειδικά τα χαμηλότερης οικονομικής δυνατότητας - αλλά και τους επαγγελματίες, καθώς θα μειωθεί η κατανάλωση. Άρα, είναι προς το συμφέρον όλων η αύξηση κατά 10%-15% να μην εφαρμοστεί, χωρίς βέβαια να συνεχίζουν οι επαγγελματίες να απορροφούν τα αυξημένα κόστη».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα