Ν.Δ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την ανάπτυξη

Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 16:20
UPD:16:22
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οξεία κριτική στην οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί η Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας ότι το κυβερνών κόμμα «βλάπτει σοβαρά την ανάπτυξη». Αφορμή η έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος και η οποία υποβαθμίζει την πρόβλεψη για τους εφετινούς ρυθμούς ανάπτυξης στο 1,9%. 

Ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. και βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολίασε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την ανάπτυξη και το συμπέρασμα αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από τα επίσημα στοιχεία όσο και από τις προβλέψεις. Η πρόσφατη ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) μας πληροφόρησε ότι η ανάπτυξη το 2018 ήταν χαμηλότερη από τον στόχο (λόγω της μεγαλύτερης μείωσης των επενδύσεων), ενώ και για το 2019 εγχώριοι και διεθνείς φορείς προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να κινείται με ασθενικούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης». 
 
Όπως επισημαίνει ο κ. Σταϊκούρας τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις επιβεβαιώνουν «ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να επιτύχει ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη», υπενθυμίζοντας ότι εδώ και τέσσερα χρόνια κινείται -κάθε χρόνο- κάτω από τους στόχους. «Βεβαίως αυτό δεν συμβαίνει τυχαία. Είναι το αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης, της εσωτερικής στάσης πληρωμών, της αδυναμίας υλοποίησης διαρθρωτικών αλλαγών, της απουσίας επενδύσεων και της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά» τονίζει ο κ. Σταϊκούρας.  
 
Προειδοποιεί ότι με αυτή την πολιτική, η οποία εφαρμόζεται συνειδητά, η κυβέρνηση πνίγει την πραγματική οικονομία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για να μοιράζει ψηφοθηρικά επιδόματα και υποσχέσεις διορισμών. «Αυτός είναι ο λόγος που δεν δημιουργούνται στην Ελλάδα νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται ούτε για αυταπάτη ούτε για πρωταπριλιάτικο ψέμα. Είναι ο λογαριασμός που πληρώνουν οι Έλληνες για την ανικανότητα και τις κομματικές του ιδεοληψίες» καταλήγει ο τομεάρχης της Ν.Δ.   

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα