Παραμένουν τα μέτωπα στη Χαλυβουργική- απόφαση υπέρ του Κ.Π. Αγγελόπουλου

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 07:11
UPD:07:39
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Από την έντυπη έκδοση

Απόφαση υπέρ του πατέρα Κωνσταντίνου Π. Αγγελόπουλου εξέδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, σχετικά με την υπόθεση της δικαστικής διαμάχης με τους δύο γιους του για τον έλεγχο της οικογενειακής περιουσίας και ειδικότερα όσον αφορά το αίτημα δικαστικής συμπαράστασης που είχαν καταθέσει οι τελευταίοι.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου έκρινε ότι ο 72χρονος επιχειρηματίας «είναι πλήρως ικανός να εκτιμήσει τα συμφέροντά του και να επιμεληθεί των υποθέσεών του» και απέρριψε τη σχετική αίτηση του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου. Το δικαστήριο δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς των παιδιών περί «βαρύτατης ψυχοδιανοητικής έκπτωσης» από την οποία προκύπτει ανάγκη «προστασίας των συμφερόντων του που πλήττονται από τους επιτήδειους που τον έχουν κυκλώσει».

Συγκεκριμένα, με την εν λόγω δικαστική απόφαση (123/ 2019) απορρίφθηκε η αίτηση των δύο παιδιών, τα οποία από τον Μάρτιο του 2018 ζητούσαν να τεθεί υπό δικαστική συμπαράσταση ο πατέρας τους, και να διοριστεί ως συμπαραστάτης του ο διευθύνων σύμβουλος της Χαλυβουργικής, Γεώργιος Σκινδήλιας.

Με άλλη απόφασή του (122/2019), το ίδιο δικαστήριο απέρριψε και όλες τις αιτιάσεις των δύο επιχειρηματιών και προέδρων της ΚΑΕ Ολυμπιακός περί μεροληψίας σε βάρος τους του διορισθέντος από το δικαστήριο ανεξάρτητου πραγματογνώμονα, καθηγητή Νικολάου Σκαρμέα.

Οι δύο αιτούντες, προς επίρρωσιν των ισχυρισμών τους, επικαλούνταν και ένα ιατρικό ιστορικό του 72χρονου πατέρα τους, κάνοντας λόγο για σοβαρή επιδείνωση των προβλημάτων υγείας του, τα οποία τον καθιστούν ανίκανο να διαχειριστεί τις υποθέσεις του. Γεγονός που με τη σειρά του, όπως αναφέρεται, τους αναθέτει «το θλιβερό καθήκον να ενεργήσουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη θέση του σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση για διασφάλιση της προσωπικότητας και των συμφερόντων του».

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, όπως αποδείχτηκε από την έκθεση ιατρικής πραγματογνωμοσύνης του Νικολάου Σκαρμέα, ο οποίος προέβη σε κλινική εξέταση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου στις 17/7/2018 στην οικία του, ο τελευταίος δεν πάσχει από ανοϊκή διαταραχή η οποία τον καθιστά ανίκανο για δικαιοπραξία και είναι πλήρως ικανός να εκτιμήσει τα συμφέροντά του και να επιμεληθεί των υποθέσεών του.

Πλην όμως, λόγω των σωματικών νοσημάτων από τα οποία πάσχει, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι φέρει γαστροστομία, και είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, υφίσταται ανάγκη συνεχούς επιβλέψεως και φροντίδας του από έτερο πρόσωπο, όχι όμως λόγω έκπτωσης των νοητικών του λειτουργιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος σε πρόσφατη ανακοίνωσή του (21/12/2018) υποστήριζε πως όλα ξεκίνησαν όταν, παραμονές Χριστουγέννων του 2015, δέχθηκε πολυσέλιδη επιστολή από τους δύο γιους του, «με την οποία ήγειραν πρωτοφανείς αξιώσεις, ισχυριζόμενοι ότι "συνιδρύσαμε" το 1998 τις ναυτιλιακές μου επιχειρήσεις και υπό τη μεθόδευση αυτών μου ζητούσαν 568 εκατομμύρια ευρώ».

Σημειώνεται ότι (σύμφωνα και με δημοσιεύματα του Τύπου) η περιουσία της οικογενείας Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη Χαλυβουργική, τη ναυτιλιακή Arcadia, μεγάλη ακίνητη περιουσία και καταθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, άλλες επιχειρήσεις στη χώρα και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και μεγάλο βιομηχανικό πάρκο στην Ελβετία. Απάντηση των υιών Δήλωση για την απόφαση του δικαστηρίου έκαναν οι υιοί Αγγελόπουλου, λέγοντας πως είναι εξοφθάλμως εσφαλμένη και θα ασκήσουν άμεσα τα νόμιμα ένδικα μέσα.

Σύμφωνα με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο η απόφαση δέχεται περιστατικά αντίθετα προς τα όσα επιβεβαιώνονται από τους θεράποντες ιατρούς του πατέρα τους, το σύνολο των συνεργατών του, αλλά και που ευκρινώς και σαφώς αποτυπώνονται σε μαγνητοσκοπημένη εξέτασή του. Επισημαίνουν ότι από 21. 12.2018 έχει εκδοθεί απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία απέρριψε αγωγή που ασκήθηκε επ' ονόματι του πατέρα τους εναντίον τους περί δήθεν αχαριστίας τους.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα