Βουτιά 5% στην τιμή του πετρελαίου

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 21:58
UPD:22:01
REUTERS/REGIS DUVIGNAU

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, χάρη στις προσδοκίες για ανάκαμψη της παραγωγής αργού στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια Αυγούστου διολίσθησαν κατά 3,73 δολάρια ή κατά 5%, τερματίζοντας στα 70,38 δολάρια να βαρέλι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Ιουνίου του 2017.

Η σημαντική μείωση αποτελεί απόρροια της προσδοκίας ανάκαμψης της πετρελαϊκής παραγωγής στη Λιβύη, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες είχε σταματήσει.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, πρόκειται για μία εξέλιξη, η οποία θα συμβάλλει στην αποκλιμάκωση των ανησυχιών για το ισοζύγιο προσφοράς - ζήτησης στην αγορά του αργού.

Την ίδια ώρα, η κάμψη οφείλεται και στην κλιμακούμενη ένταση γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο, ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης των σχέσεων ΗΠΑ - Κίνας.

Άλλωστε, ο Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε χθες το βράδυ την επιβολή νέων δασμών, ύψους 10%, στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, αξίας 200 δισ. δολαρίων.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα