Έφη Αχτσιόγλου: Κυριότερο πρόβλημα σήμερα η υποδηλωμένη εργασία

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 11:33
UPD:11:35
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οτιδήποτε αφορά το ασφαλιστικό προαπαιτεί συμφωνία με τους θεσμούς παραδέχτηκε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και στο πλαίσιο αυτό δεν μπορούν να επιστραφούν στους συνταξιούχους οι παρακρατήσεις υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ) αν δεν υπάρξει συμφωνία.

Οσον αφορά το ύψος των εκκρεμών κύριων συντάξεων η υπουργός ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι πρόκειται για 85.000, για τις οποίες η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες να εξυπηρετηθούν μέχρι τον Αύγουστο, υπογραμμίζοντας ότι το τελευταίο δίμηνο έχει ξεμπλοκάρει η καταβολή των επικουρικών. Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των ψηφισμένων περικοπών στις συντάξεις μετά την έξοδο από το μνημόνιο.

Τόνισε επίσης ότι τα οικονομικά του ΕΦΚΑ έχουν βελτιωθεί κι έτσι θα είναι δυνατό να γίνουν κάποιες διορθώσεις, ειδικά μετά τη λήξη του μνημονίου.

Όπως σημείωσε η κα Αχτσιόγλου, κυριότερο πρόβλημα σήμερα δεν είναι η αδήλωτη εργασία όσο η υποδηλωμένη, δηλαδή άνθρωποι που δουλεύουν με πλήρες ωράριο αλλά εμφανίζονται να ημιαπασχολούνται.

Αναφερόμενη εξάλλου στο ύψος των εισφορών, η υπουργός Εργασίας αρνήθηκε ότι υπάρχουν αυξήσεις, λέγοντας ότι το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών καταβάλλει μικρότερες εισφορές σε σχέση με το παρελθόν.

Υποστήριξε ακόμη η μείωση του αφορολογήτου δεν θα έλθει το 2019, όπως φαίνεται να προβλέπει ο ΟΟΣΑ, αλλά το 2020.


 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα