Skip to main content

Tesla: Βουτιά 10% για τη μετοχή μετά τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου

Η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα που έχασαν τις προσδοκίες και προειδοποίησε για επιβράδυνση το 2024

Η μετοχή της Tesla κατρακυλά 10% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η εταιρεία του Έλον Μασκ προειδοποίησε για σημαντικά ασθενέστερη ανάπτυξη το 2024 και είπε ότι το περιθώριο κέρδους της δέχθηκε πλήγμα το περασμένο τρίμηνο.

Η Tesla δεν προσδιόρισε στόχο ανάπτυξης για φέτος. Το 2023, οι παγκόσμιες παραδόσεις οχημάτων της αυξήθηκαν κατά 38% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για αρκετά χρόνια, η Tesla είχε στόχο μια μέση ετήσια ανάπτυξη 50%.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία του Έλον Μασκ ανακοίνωσε χθες προσαρμοσμένα κέρδη 71 σεντ ανά μετοχή, έναντι 74 σεντς ανά μετοχή που αναμενόταν από την LSEG. Στα έσοδα ανακοίνωσε 25,17 δισ. δολάρια έναντι 25,6 δισ. δολαρίων που ανέμενε η LSEG.

Τα καθαρά κέρδη για το δ’ τρίμηνο υπερδιπλασιάστηκαν στα 7,9 δισ. δολάρια από 3,7 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 3% από 24,3 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Το λειτουργικό περιθώριο για το τρίμηνο ανήλθε στο 8,2%, χαμηλότερο από το 16% του προηγούμενου τριμήνου και ελαφρώς υψηλότερο από 7,6% το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Tesla παρέδωσε 1,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα το 2023. Η εταιρεία μειώνει τις τιμές σε όλο τον κόσμο σε βασικές αγορές σε όλη την Ευρώπη και την Κίνα, καθώς αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό από κινεζικούς ομίλους όπως η BYD.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal, CNBC