Skip to main content

Nvidia: Έγραψε ιστορία, φτάνοντας το 1 τρισ. δολάρια χρηματιστηριακής αξίας

Έσπασε το «φράγμα» του 1 τρισ. δολαρίων

Η Nvidia έγραψε ιστορία και έφτασε το 1 τρισ. δολάρια χρηματιστηριακής αξίας στο άνοιγμα της Wall Street την Τρίτη, μπαίνοντας σε ένα μικρό κλαμπ κυρίως τεχνολογικών εταιρειών.

Οι μετοχές της Nvidia θα πρέπει να διατηρηθούν πάνω από τα 404,86 δολάρια για να διατηρήσουν αυτή τη διάκριση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτήν την ώρα η μετοχή καταγράφει άλμα άνω του 5%.

Η μετοχή της κατασκευάστριας ημιαγωγών εκτοξεύτηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων κερδών της που ξεπέρασαν σημαντικά τις εκτιμήσεις. Η έκρηξη της Nvidia έδωσε ώθηση σε άλλους κατασκευαστές τσιπ, με αξιοσημείωτη εξαίρεση την Intel , και τροφοδοτήθηκε επίσης εν μέρει από τις εκτιμήσεις που ήταν πιο αισιόδοξες από ό,τι αναμενόταν.

Η τεχνητή νοημοσύνη βρέθηκε στο επίκεντρο αφού η Nvidia εξέπληξε τους επενδυτές με μια πρόβλεψη εσόδων την περασμένη εβδομάδα που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών κατά περισσότερο από 50%.

Οι αναλυτές της Wall Street χαρακτήρισαν την πρόβλεψη της Nvidia «ασύλληπτη» και «κοσμογονική», ανεβάζοντας μαζικά τις τιμές-στόχους. Ο υψηλότερος στόχος τιμής αποτιμούσε την εταιρεία σε περίπου 1,6 τρισ. δολάρια, στο ίδιο επίπεδο με τη μητρική Alphabet της Google.

Οι μετοχές της Nvidia έκαναν ένα τεράστιο άλμα περίπου 25% την περασμένη εβδομάδα πυροδοτώντας ένα ράλι στις μετοχές που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη και έδωσαν ώθηση σε άλλους κατασκευαστές τσιπ, βοηθώντας τον δείκτη Philadelphia SE Semiconductor (.SOX) να κλείσει την Παρασκευή στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους.