Με φόντο την αβεβαιότητα στον Περσικό Κόλπο, το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε στο +0,11% και τις 2.449 μονάδες.
Στις τράπεζες, ανοδικά έκλεισαν Εθνική +1,44%, Eurobank +0,68%, Alpha Bank +0,93%, ενώ πτωτικά έκλεισε η Πειραιώς -0,45%. Σημαντικά κέρδη κατέγραψε η CrediaBank +3,11%.
Στην Ευρώπη, ο STOXX υποχωρεί 0,33%, ο γερμανικός DAX χάνει 0,13%, ενώ ο FTSE του Λονδίνου καταγράφει πτώση 0,68%.
Στη Wall Street με κέρδη κινούνται S&P (+0,3%) και Nasdaq (+0,6%. Ήπια υποχωρεί ο Dow Jones εν μέσω κλιμάκωσης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν. Ισχυρή ώθηση δίνει η ανάκαμψη των μετοχών του κλάδου μικροτσίπ.
Οι ΗΠΑ χτύπησαν ο Ιράν για 9η συνεχόμενη ημέρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά το επενδυτικό κλίμα βελτιώθηκε μέχρι τα μεσάνυχτα στο Λονδίνο, αφού ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Εσμαΐλ Μπαγκαΐ, αύξησε -ξανά- τις ελπίδες για μια διπλωματική διευθέτηση.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












