Skip to main content

Πώς δρουν τα φυτοθρεπτικά συστατικά από καθημερινές τροφές στον καρκίνο του μαστού

Τι επίδραση μπορεί να έχει η σόγια, το πράσινο τσάι, τα σταυρανθή λαχανικά στον καρκίνο του μαστού; Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, δίνει τις εμπεριστατωμένες της απαντήσεις.

Η διατροφή όσον αφορά τον καρκίνο είναι ένα κομμάτι που με ενδιαφέρει πάρα πολύ ως διαιτολόγο-διατροφολόγο με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία και έχω αντιμετωπίσει με πολλούς από εσάς διάφορες περιπτώσεις καρκίνου, όπου η διατροφή μπόρεσε από την πλευρά της να φέρει αποτελέσματα. Τα περισσότερα από τα διαθέσιμα διατροφικά δεδομένα αφορούν τους κοινούς καρκίνους, όπως τον καρκίνο του παχέος εντέρου, του μαστού και του προστάτη και τείνουν να επικεντρώνονται στην πρόληψη. Είναι, όμως, εξαιρετικά χρήσιμο να υπάρχουν μελέτες που να αξιολογούν τον αντίκτυπο της διατροφής για τα άτομα που διαγιγνώσκονται με καρκίνο και τη ζωή τους μετά τη διάγνωση.

Διαβάστε περισσότερα