Skip to main content

Αλεύρι από κεχρί: Γιατί να δοκιμάσετε

Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Κατερίνα Καρακικέ από το diatrofi.gr μας διαφωτίζει για το αλεύρι από κεχρί και πώς μπορεί να μας ωφελήσει αν αντικαταστήσουμε το άσπρο, επεξεργασμένο αλεύρι.

Έχετε ακούσει για το αλεύρι από κεχρί; Για δεκαετίες το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ήταν η αυτόματη επιλογή για τα διάφορα αρτοποιήματα. Σήμερα, όμως, υπάρχει μεγάλη ποικιλία αλεύρων, ακόμη και στα συνηθισμένα σούπερ μάρκετ. Σε αυτά περιλαμβάνονται επιλογές από δημητριακά ολικής αλέσεως χωρίς γλουτένη -όπως η κινόα και το καστανό ρύζι- μέχρι επιλογές χωρίς δημητριακά, όπως τα αλεύρια αμυγδάλου, καρύδας, ρεβιθιού, γλυκοπατάτας και μανιόκας.

Η Whole Foods Market κατέγραψε τη «δύναμη του αλευριού» ως μία από τις κορυφαίες τάσεις για το 2020, επικαλούμενη την επιθυμία των καταναλωτών για περισσότερη πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και superfoods. Οι διατροφικοί περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών χωρίς γλουτένη, και η αύξηση της υιοθέτησης διατροφής με βάση τα φυτά, έχουν επίσης τροφοδοτήσει την ποικιλομορφία των αλεύρων.

Διαβάστε περισσότερα