Η τάση “from farm to table” μοιάζει τα τελευταία χρόνια πιο ισχυρή και από τη μους φέτας και τον αποδομημένο μουσακά, με το sustainability να είναι πλέον κορόνα στο κεφάλι βραβευμένων και διακεκριμένων εστιατορίων τόσο σε εγχώριο επίπεδο όσο και σε παγκόσμια κλίμακα. Και μπορεί οι ρίζες της τάσης να πηγαίνουν πίσω στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 στις Ηνωμένες Πολιτείες, την περίοδο της «επιστροφής στη φύση», αλλά όταν το 2016 το διάσημο Noma της Κοπεγχάγης έκλεισε για να ξανανοίξει ως αστική φάρμα, καταλάβαμε όλοι ότι κάτι συμβαίνει.