Skip to main content

World Vegan Day: Πώς να έχετε επάρκεια σε μέταλλα και βιταμίνες στη φυτοφαγία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυστηρής Χορτοφαγίας (Vegan), η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μας δείχνει το δρόμο για να έχουμε ολοκληρωμένη διατροφή, χωρίς να χρειάζεται να στραφούμε σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Το σώμα μας χρειάζεται μια ποικιλία από μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά για να επιτελέσει σωστά τις λειτουργίες του και πολλοί πιστεύουν (λανθασμένα) ότι αυτή την ποικιλία μπορούν να τη λάβουν μόνο από μια διατροφή πλούσια σε κρέας και γαλακτοκομικά. Ως διαιτολόγος-διατροφολόγος, όμως, με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και τη φλεγμονή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, σας διαβεβαιώνω βάσει εμπειρίας και ερευνών ότι μια ισορροπημένη plant-based διατροφή μπορεί να μας παράσχει όλα τα μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε, αρκεί να καταναλώνουμε επάρκεια θερμίδων καθημερινά. Κι αυτό που μπορεί να σας εξασφαλίσει ότι είστε σε καλό δρόμο, είναι το να καταναλώνετε ποικιλία σε φυτικές τροφές καθημερινά, με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου στο πιάτο, ώστε να έχετε ποικιλία από θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά.

Διαβάστε περισσότερα