Skip to main content

Με ποιες ποικιλίες παράγεται το ελληνικό ροζέ κρασί;

H χημικός-οινολόγος και συγγραφέας, Μαρία Νέτσικα, του wineplus.gr, αναφέρει τις ποικιλίες που κυριαρχούν στην παραγωγή των ελληνικών ροζέ κρασιών, ενόψει καλοκαιριού, που το ροζέ… τραβιέται.

Θα ξεκινήσουμε από τον βορρά και το Ξινόμαυρο. Τα κλασικά ροζέ Ξινόμαυρα έχουν ελαφρύ χρώμα, ενώ οι αποχρώσεις τους στο πλάι του ποτηριού αρχίζουν γρήγορα να θυμίζουν το πορτοκαλί της φλούδας του κρεμμυδιού και μοσχοβολούν κεράσια, ρόδια, βύσσινο γλυκό, αλλά και πιο φυτικές νότες όπως η φρέσκια ντομάτα. Η δε τονισμένη οξύτητα της ποικιλίας, τους χαρίζει ένα ευχάριστο παιχνίδισμα στον ουρανίσκο, ιδίως στην περίπτωση των αφρωδών ροζέ.

Διαβάστε περισσότερα