Το κυβερνών κόμμα της Ρωσίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα κατεβάσει έναν τραυματισμένο βετεράνο του πολέμου της Ουκρανίας και έναν πολεμικό ανταποκριτή τηλεόρασης, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας και τον δήμαρχο της Μόσχας, ως επικεφαλής υποψηφίους στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.
Μιλώντας στο προεκλογικό συνέδριο της Ενωμένης Ρωσίας, ο πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ο βετεράνος του πολέμου της Ουκρανίας Βλαντισλάβ Γκολόβιν και ο πολεμικός ανταποκριτής της κρατικής τηλεόρασης Γεβγκένι Ποντούμπνι θα ηγηθούν της λίστας υποψηφίων του κόμματος.
Προς μεγαλη πλειοψηφία η Ενωμένη Ρωσία
Η Ενωμένη Ρωσία έχει κερδίσει μεγάλες πλειοψηφίες σε κάθε εθνική εκλογική αναμέτρηση στη Ρωσία, αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι σημαντικά λιγότερο δημοφιλής από τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Παρά το δύσκολο σκηνικό ενός συνεχιζόμενου πολέμου και των ελλείψεων καυσίμων που προκαλούνται από τις επιθέσεις με ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, η Ενωμένη Ρωσία είναι πιθανό να εξασφαλίσει μεγάλη πλειοψηφία, ενισχυμένη από την υποστήριξη του Πούτιν και μια ήπια κοινοβουλευτική αντιπολίτευση που υποστηρίζει σε μεγάλο βαθμό τη γραμμή του Κρεμλίνου για την Ουκρανία.
Ο ίδιος ο Πούτιν κέρδισε μια νέα θητεία ως πρόεδρος το 2024, διατηρώντας τον στο αξίωμα τουλάχιστον μέχρι το 2030.
Ο Γκολόβιν, 29 ετών, έγινε γνωστός στα κρατικά μέσα ενημέρωσης το 2022 ως διοικητής διμοιρίας πεζικού του ναυτικού στη μάχη για το ουκρανικό λιμάνι της Μαριούπολης, κατά την οποία τραυματίστηκε. Ο δημοσιογράφος Ποντούμπνι τραυματίστηκε επίσης το 2024, κατά τη διάρκεια μαχών στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας.
Μεταξύ των πέντε κορυφαίων είναι επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, δύο από τους πιο εξέχοντες και δημοφιλείς αξιωματούχους της Ρωσίας. Η Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα, επίτροπος της Ρωσίας για τα δικαιώματα των παιδιών, περιλαμβάνεται επίσης στη λίστα.
Αν και εξέχουσες εθνικές προσωπικότητες εμφανίζονται συχνά μεταξύ των υποψηφίων της, δεν καταλαμβάνουν πάντα έδρες στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου, την Κρατική Δούμα.
Ο Πούτιν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θέλει οι βετεράνοι του πολέμου στην Ουκρανία να εισέλθουν στην πολιτική ως η νέα ελίτ της Ρωσίας.
Πηγή: Reuters
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












