Skip to main content

Σοφία Ζαχαράκη: Μπροστά στην πιο κρίσιμη αναμέτρηση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Της Σοφίας Ζαχαράκη, τέως υφυπουργού Τουρισμού. Εξελέγη με τη Ν.Δ. στην Ανατολική Αττική

ΛΙΓΕΣ μόλις ημέρες έχουν περάσει από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Μιας αναμέτρησης που ο ελληνικός λαός έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: η χώρα πρέπει να προχωρήσει σταθερά, τολμηρά, μπροστά.

Η ΣΑΦΗΝΕΙΑ αυτού του αποτελέσματος δεν είναι αφορμή για κανέναν πανηγυρισμό. Αντιθέτως, μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τη βαρύτατη ευθύνη μας: να τιμήσουμε, στην πράξη, την πραγματικά συγκινητική εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας.

ΚΑΙ ΣΕ ένα πιο προσωπικό επίπεδο, θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής για την ύψιστη τιμή να με εμπιστευτούν ως την πρώτη κατά σειρά εκλογής βουλευτή της περιφέρειάς μας. Αισθάνομαι ένα μοναδικό χρέος ευθύνης απέναντί τους και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης τους αυτής. Τόσο έναντι των 53 χιλιάδων εκλογέων που με τίμησαν με τον σταυρό τους, αλλά και έναντι όλων των πολιτών της Ανατολικής Αττικής, ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν.

ΥΠΟ φυσιολογικές συνθήκες, τώρα θα μιλούσαμε για τη νέα κυβέρνηση και για την υλοποίηση του έργου της, που πρέπει άμεσα να αρχίσει. Όμως, δυστυχώς, το σύστημα της απλής αναλογικής, αυτή η νάρκη που έθεσε στα θεμέλια της δημοκρατίας μας ο ΣΥΡΙΖΑ, μας υποχρεώνει να πάμε σε μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

ΠΙΣΤΟΙ στις αρχές και στο πρόγραμμά μας που έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, προσερχόμαστε και σε αυτή τη μάχη. Και θα τη δώσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, ακόμα και από τη μάχη της 21ης Μαΐου. Γιατί η αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου θα είναι η πλέον κρίσιμη για την πορεία της χώρας τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αλλά και για το πού θα βρίσκεται η χώρα μας στο τέλος της επόμενης δεκαετίας.

ΔΕΝ ΧΩΡΑ καμία επανάπαυση λοιπόν, και φυσικά δεν θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας το παραμικρό ψήγμα έπαρσης. Μετά τη διάλυση της νέας Βουλής, ξεκινά μια νέα προεκλογική περίοδος. Ξεκινάμε κυριολεκτικά από την αρχή. Στις 25 Ιουνίου οι κάλπες θα είναι άδειες και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Οι πολίτες που στείλαμε το μήνυμα στις 21 Μαΐου, αν θέλουμε να το κατοχυρώσουμε και να το διατρανώσουμε, έχουμε μόνο μία επιλογή: να είμαστε όλες και όλοι παρόντες στην κάλπη της 25ης Ιουνίου. Έτσι, μαζί, σφραγίζουμε το νέο κεφάλαιο που ανοίγουμε για τη χώρα. Με μια ισχυρή κυβέρνηση, για μία αυτοδύναμη πατρίδα.

ΠΡΙΝ ΟΜΩΣ ανοίξει αυτό το κεφάλαιο, ένα άλλο αναγκαία κλείνει. Ολοκληρώνεται η θητεία της κυβέρνησης και μαζί βέβαια η θητεία μας στο υπουργείο Τουρισμού, μετά από 2,5 χρόνια. Και ολοκληρώνεται, με τον ελληνικό τουρισμό όχι μόνο να έχει αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη κρίση στην
ιστορία του, αλλά να ετοιμάζεται για να σημειώσει φέτος την καλύτερη χρονιά όλων των εποχών. Με αυξημένο μάλιστα τον ρόλο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που διασφαλίζουν το όραμά μας για τον τουρισμό του μέλλοντος: έναν τουρισμό σε όλο το έτος, και σε όλη τη χώρα, έναν τουρισμό με ποιότητα, ισορροπία και βιωσιμότητα.

ΑΥΤΗ την ανοδική πορεία του τουρισμού, αλλά και συνολικά της οικονομίας και της χώρας, οφείλουμε να την περιφρουρήσουμε ως κόρη οφθαλμού. Ο κόσμος του τουρισμού ειδικά το ξέρει καλά αυτό, δίνοντας στην κυβέρνηση τη μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού της σε κατ’ εξοχήν τουριστικές περιοχές. Όμως, το μέλλον της χώρας αφορά όλους τους Έλληνες. Καμία περιοχή δεν πρέπει να μείνει πίσω, και κάθε πολίτης θα πρέπει να έχει μέρισμα της συλλογικής μας επιτυχίας, στο κοινό μας μέλλον. Ένα μέλλον το οποίο διασφαλίζουμε, όλοι μαζί, με τη θετική μας ψήφο στις 25 Ιουνίου.